pisemna z angielskiego

Temat przeniesiony do archwium.
31-36 z 36
| następna
Jeżeli chcecie zdawać maturkę z angielskiego to naprawdę powinniście sie zastanowić czy na pewno czujecie sie na silach.
Nie strasze ale radze być baaarrrdzdzdzooo dobrze przygotowanym
ludzie!! stara matura była prosta!!!FCE to był o wiele wyższy poziom i niech mi nikt nie wpiera że jest inaczej. a nowa to niewiadoma!Próbna była prosta(podstawowa)a rozszeżona to się zobaczy. może wiecie jaki będzie jej poziom coś w rodzaju CAE czy niższy?
Prawdopodobnie poziom rozszerzonej bedzie zblizony do CAE .Nie bedzie to to samo bo w listeningu beda tylko abc lub True /false albo przyporzadqj do A
Matura rozszerzona to poziom FCE+. Na CAE nie ma transformacji!!! Są dopiero na CPE, ale te z matury są prostsze niż z FCE. W ogóle gramatyka na tej maturze to ściema, mogliby dać poziom CPE. 3/4 ludzi by się totalnie wyłożyło, ale przynajmniej pół Polski by nie dostało powyżej 80%.
Moze i racja,ale poczekajmy i wtedy bedziemy mogli oceniac. Tylko trzeba zauwazyc ,ze FCE to i tak dla niektorych za wysoki poziom a przeciez chodzi o to,by kazdy zdal i dostal sie na wymarzone studia . A jesli ktos chce sie wykazac to zapraszam na anglistyke.....
Nie wiem, dlaczego, ale próbując napisać na Twój adres podany w wątku dostałem odpowiedź w stylu 'użytkownik nie istnieje' dlatego też piszę tutaj ;).
'...mogę Ci nawet podać kilka przykładowych typów zadań....' O ile to możliwe - będę serdecznie dŹwięczny :D za podesłanie czegoś w powyższym temacie, jako, że w połowie stycznia (16 dokładnie, bo 15 polski) mnie to czeka więc ciekawie byłoby wiedzieć na co mniej więcej przynajmniej się nastawić :) Z góry dzięki :)
Temat przeniesiony do archwium.
31-36 z 36
| następna

« 

Studia językowe

»

Studia językowe