czy komus sie te posty przydaly???

Temat przeniesiony do archwium.
Mature zdalam dwa lata temu i jestem przeszczesliwa,ze zdawalam ja w "starym" systemie... ale to nie o to mi chodzi. Moje pytanie dotyczy wszystkich tegorocznych maturzystow, ktorzy sa juz "po" tym ustnym egzaminie. Poniewaz dobija mnie 1[tel]postow o jednym i tym samym chcialabym sie dowiedziec czy ktos z Was faktycznie trafil na temat, na ktory natknal sie wczesniej na tym forum...
pozdrawiam
>... Poniewaz dobija mnie 1[tel]postow o jednym i tym
>samym chcialabym sie dowiedziec czy ktos z Was faktycznie trafil na
>temat, na ktory natknal sie wczesniej na tym forum...
>pozdrawiam

Przecież to nie o to chodzi, żeby trafić na pytanie, które później otrzyma się na egzaminie. Dowiadywanie się o tematy i ich poznawanie ma znaczenie psychologiczne. "na pięćdziesiąt tematów, poznałem 35, na wszystkie potrafiłem do lustra odpowiedzieć, to nawet jak otrzymam jeden z tych pozostałych 15, odpowiem śpiewająco". Tak myslałbym, gdybym musiał zdawać mature w tym roku. Jestem przekonany, że większość tegorocznych maturzystów myśli podobnie. Dlatego nie denerwują mnie pytania na jeden temat. Taka to już pora roku. Trzymam kciuki za wszystkich, którzy jeszcze sie denerwują. Na pewno będzie dobrze. Musi być!
No ja czytalam te posty;] i w zad drugim trafilam na taki temacik o ktrym ktos napisal ( ale i tak go nie wybralam) teraz troche zaluje z drugiej strony; i mam strsznego pierta;/ takeigo cykora to juz dlugo nie mialam