Rekrutacja na UwB czy są szanse?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 71
poprzednia |
Witam. Zgłaszam się tutaj z pytaniem w szczególności do tych którzy studiuja albo mają zamiar studiować na UwB na kierunku filologia ang. Czy z 74% z matury rozszerzonej mam w ogóle jakiekolwiek szanse dostać się na studia dzienne na UwB? Wiem, że próg w tamtym roku był 68%, mam nadzieję że spadnie. ;) Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Weź pod uwagę to, że dużo osób nie zdało matury więc nawet jeśli mają 90% z angola rozszerzonego to i tak na tą rekrutację się nie załapią.... A Ty masz 74% więc to i tak jest duużooo :) ja znam osobę, która ma 50% i złożyła papiery.. Szanse zawsze jakieś są:)
dzięki Ci wielkie :D mam nadzieję, że będzie dobrze ; )
ja mam tylko 65% i złożyłam, a co mi tam-może się uda.
a co do tego progu to w której rekrutacji było 68%? w pierwszej??
to chyba była już ostatnia rekrutacja. Po prostu kto miał 68% to jeszcze się załapał w ostatniej rekrutacji : P w sumie co roku próg spada, być może i w tym spadnie miejmy nadzieję :)
pocieszam się tym, że w tym roku matura była trudniejsza niż rok temu...
a poza tym to 92 to chyba pierwszy rocznik niżu demograficznego, tak?
wiec może jakoś się dostaniemy:)
no zgadza się, w ogóle co 4 osoba nie zdała matury :D także szanse są duże ;) bedzie dobrze ;)
Niestety, z danych jakie opublikowała CKE wynika, iż tegoroczna matura rozszerzona z jęz, angielskiego była łatwiejsza.W tamtym roku średni wynik wynosił 68,42% natomiast w tym 70,44%, w każdym razie życzę powodzenia :)
oj trudno najwyżej się nie dostane. w sumie papiery złożyłam tak sobie, bo już studiuje od roku.
wreszcie zrozumiałam, że są inne miasta studenckie niż warszawa xD
haha:D milly19, nie poddawaj sie! walczymy do końca ;p
dwa lata temu próg po pierwszej rekrutacji był 76 pkt. Rok temu, nie wiem, ale niższy. Generalnie życzę powodzenia i polecam :D
a może ktoś złożył na język ang stosowany z hiszpańskim? Kierunek wydaje się być ciekawy.. ;)
ja zlożylem, ale z moją maturą szanse są marne ;p raczej będą brać tych "wybranych";D ale spróbować można!;p
Raiden4, zgadzam się z Tobą( co do tych wybranych), bo tam jest tylko 30 miejsc.
ja osobiście sobie darowałam(z moja matura xD) a poza tym hiszpański mnie jakoś nie kreci, uczę się bo muszę, ale może to ze względu na wykładowce.
nie mogę się doczekać 13!!
ja złożyłam na ang z hiszpańskim. Mam 77% z rozszerzenia i wątpię, że znajdę się wśród tych "wybranych" :(. Milly19 studiowałaś w Warszawie? ja mam nadzieję, że na magisterkę uda mi się tam pójść :)
"Kandydatom przypadła też do gustu nowa specjalność filologiczna: język angielski stosowany z hiszpańskim. O 30 miejsc stara się ponad 280 osób." ( z: http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/2[tel]/BIALYSTOK/166105647 ) skoro ponad 280 osób to tak w przybliżeniu wyjdzie ok. 10 osób na jedno miejsce....
mloda16, tak studiowałam w wawie, właściwie nadal studiuje.
ej z tego co widzę to tutaj i tak są dość niskie progi w porównaniu do UW, bo w zeszłym roku mój kolega składał papiery na filologię na UW właśnie miał coś pomiędzy 85-90 z rozszerzania i był chyba z 300 na liście rezerwowej.
do wawy nie ma co podbijać. ;p powiem wam tylko tyle, że jak się dostaniemy, TO TAK PIJEMYYYY!!! o. studiów sobie i wam zagwarantować nie mogę, ale picie po rekrutacji jak najbardziej... :D
Zauważyliście, że na angielskim z hiszpańskim podwyższyli limit miejsc do 50? Miłe. Mam nadzieję, że teraz moje 93% wystarczą, wcześniej na za wiele nie liczyłam.
ano rzeczywiście, na kulturoznawstwie chyba też zwiększyli limit.
Co do fil. ang + hiszp, myślę ze w takim razie próg będzie oscylował w granicy 90pkt.
a moze mi ktos powiedzieć co z filologią rosyjska z jezykiem angielskim? wysokie progi są?
Wiem od znajomej osoby, że dostać się jest łatwo - utrzymać trudniej. Poziom angielskiego - wg mnie żałosny. Ludzie korzystali przez prawie 2 lata studiów z książki do angielskiego, którą ja miałam w 1klasie liceum (a nie było to I, II ani III LO).
czyli to jest coś w stylu lektoratu z języka angielskiego, tak?
również złożyłam na ang. z hiszpańskim, mam 86% z rozszerzonego i po przeczytaniu powyższych wpisow zaczynam sie naprawdę bać ;o dobrze że złożyłam też na zwykłą filologie ang.
Raiden4, z tego co wiem to maja tam jakies 3-4 godziny angielskiego tygodniowo, tak jakby lektorat. i generalnie nacisk jest na fil. rosyjską, historię literatury rosyjskiej, ... chyba najcięższy przedmiot z tego co słyszałam.
to dajcie znać jutro czy się dostałyście tam gdzie chciałyście :)
Witam, ja ze swoimi 86% dostalam sie na angielski z hiszpańskim w Białym i baaardzo się cieszę... Jak wasze wyniki rekrutacji? Kto jeszcze się dostał?
a która byłaś na liście jeśli można wiedzieć ;> ja się nie dostałam na ang z hiszpańskim, chociaż bardzooo, baaardzo chciałam ;( a z rozszerzenia miałam 77%
ja się dostałem na ruski z angielskim ; p w sumie to też się cieszę ;p ale czekamy na 2 i 3 rekrutacje ;)
byłam bodajże 53 (chociaż nie wiem czemu, skoro było tylko 50 miejsc) :) Raiden4 a ile miałeś % jeśli można wiedzieć? :)
Aa już widzę, na początku pisałeś ;)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 71
poprzednia |

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa - tłumaczenia