Filologia angielska na KUL :)

Temat przeniesiony do archwium.
Zwracam się z pytaniem głównie do studentów/absolwentów filologii angielskiej na KUL. Czy z wynikiem z matury rozszerzonej = 78 %, podstawowej = 100% mam szanse na dostanie się na tę uczelnię? Owszem, dzwoniłam do Biura rekrutacji i dostałam informację, że w tamtym roku próg wynosił ok. 81 pkt. Z moich obliczeń wynika, że będę miała wynik = 123 pkt, tak więc dziwi mnie to, że jest to dość dobra uczelnia a kandydaci są przyjmowani z wynikiem ok. 81 pkt ;| Ponadto tak, wiem, że w tym roku matury wyszły drastycznie słabo i próg może się obniżyć, ale chodzi mi tylko o ogólne zorientowanie się w temacie przyjęć. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
mysle, ze oni napewno chcieli powiedziec 81 z rozszerzonej....ale sprawdz
A może jest tutaj ktoś kto zaczyna w pażdzierniku studia na filologii ang na KUL?? :)

ja właśnie się wybieram a nigdzie nie ma zadnego watku przysłych studentow :P
ja zaczynam tez na kul filologie angielska w2011:))
Jednak dostałam się podczas II. tury, ale dostałam się także na UW na filologię węgierską, więc złożyłam papiery do Warszawy ;P Tak więc te 78% z rozszerzenia wystarczyło.
Swoją drogą myślałam, że w ramach rekrutacji na KUL liczone są także punkty z podstawy, stąd moje dziwne pytanie o punktację, ale teraz już wszystko jasne ;D.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa - tłumaczenia