Witam wszystkich (nie wiem czy to dobre miejsce na ten temat, jeśli nie to z góry przepraszam ;) ), chciałam zapytać o tegoroczną rozprawkę maturalną, a mianowicie czy sposób w jaki opisałam problem jest prawidłowy. Tematem było: "Coraz więcej firm umożliwia swoim pracownikom wykonywanie pracy zawodowej w domu. Przedstaw wady i zalety takiego rozwiązania".
Moja pierwsza wątpliwość: napisałam we wstępie coś w stylu: "nowadays many office workers are enabled to do their work at home" - czy tak może być? Chodzi mi szczególnie o to, że napisałam "office workers", zamiast jakoś bardziej ogólnie o pracownikach...
Druga wątpliwość: napisałam na koniec wstępu jakoś: "some people think that it is a really good solution, but there are also those who says that it is not a good option. Is working at home a good idea?" - czy taki wstęp jest prawidłowy? Czy powinnam była napisać coś bardziej jak: "there are both good and bad sites of that solution"?
Wiem, że takie pytanie nie ma za bardzo sensu bo już i tak jest po fakcie, ale obawiam się, że do poznania wyników nie da mi to spokoju... Z góry dziękuję za odpowiedź ;).