nie zaznaczony temat wypracowania na angolu rozsze

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |
Nie zaznaczyłam tematu wypracowania na angielskim (rozsz.),bedzie ono wogóle oceniane???HELPP
tez nie zaznaczylem. w zeszlym roku zaliczali, teraz no nie wiem... chyba nie beda tacy perfidni.
Przynajmniej nie jestem sama.....
mam nadzieje ze jednak egzaminator zoreintuje sie, bo tez zapomnialem
w sumie to powinni Wam nie zaliczyć, bo co niby mieliście lepszego do roboty niż zaznaczyć ten temat? Jak ktoś zapomniał, to znaczy, że matura go przerasta. Ale oczywiście nie życzę Wam tego i mam nadzieję, że się zlitują...
ej, Kro wyluzuj. Chyba nie pojmujesz, ze matura moze byc dla kogos stresem, tak ze sie zagapi, nawet jesli swietnie zna angielski. A z reguly wystarczy przeczytac pierwsze zdanie i juz wiadomo, jaki temat zdajacy sobie wybral... luZ ;D
tez nie zazanczylam rok temu i tu panikowalam! jeszcze od jednej kreski lub koleczka nikt nie nie zdał matury :) głowa do góry
Ciebie przerasta chyba zrozumienie faktu, ze po takim stresie i tylu godzinach pisania mozna o takim szczegole po prostu zapomniec. zastanow sie.
a no wlasnie sporo mielismy do roboty. za zaznaczeniu tematu, dla Twojej wiadomosci, matura sie nie konczy. nie cierpie takiej biurokracji, bo i niby jak ma sie przekladac czyjas znajomosc jezyka na narysowaniu koleczka w takich nerwach i przy takim zmeczeniu...
Calma ragazzi. Dobre źródła mówią, że nie będzie to problemem.
siet siet siet tez zapomniałam o tym kułeczku. no sieet:-? śłuchajcie jak ktos bedzie miał jakąs pewną informacje co z nami bedzie to niech da znac.
hehe ja sie już nie martwie :) To mi napisali ci z oke :D
Tegoroczna Maturzystko,

prosze się nie martwić, niezaznaczenie tematu nie spowoduje, że egzaminator nie sprawdzi wypracowania. Na pewno nie będzie miał problemu z rozpoznaniem, na który temat Pani pisała.

Z życzeniami powodzenia

Roman Dziedzic
Dyrektor OKE w Jaworznie
Gorzej, jeżeli będzie miał jednak problem z rozszyfrowaniem, o który temat chodzi :)) ("A o so wogle chozzi?")
Aż mi ulzylo... rzeczywiscie stres robi swoje, ja jeszcze dosc dlug wahalam sie nad wyborem tematu... na pewno czytalam polecenie, ale czy zaznaczylam temat - I DON'T REMEMBER... Dzieki za info :-)
Po pierwsze to sorki za literóke w "kÓłeczku"
Po drugie to ja nie wiem co mam myśleć. Napisałam jaki mam problem tez na iinym forum i jakaś egzaminatorka napisała mi ze ogólnie to jest tak w przepsiach ze uczeń powinien dostac w naszym przypadku 0 pkt. Ale ze w zeszłym roku była to pierwsza taka matura to ostatecznie uwzględniali tez takie prace. I jeszcze dodała ze nie wie jak to bedzie w tym roku bo nie jest na bierząco.
Nie przejmujcie się, ja zrobiłam coś gorszego...
Na początku zaczęłam pisać opis wydarzenia sportowego i zaznaczyłam ten temat, ale po kilku minutach stwierdziłam, że mam całkiem dobre argumenty do rozprawki, więc zmieniłam zdanie na rozprawkę. Niestety, przez swoje wrodzone roztrzepanie i zmęczenie 5-godzinnym maratonem maturalnym, i przez stres przede wszystkim, zapomniałam... zmienić zakreślony temat!
Tak więc zakreślona jest cyfra z opisem, ale cała praca jest rozprawką. Przez taką głupotę mogę stracić całe 18 pkt... :(

Jak myślicie, czy Komisja się zlituje czy nie mam na co liczyć?

Z góry dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam
byob
[email] albo [email] ->zapytaj-mi odpowiedzieli a więc i Ci odpowiedzą ;-) NIe martw się powinno być dobrze...chyba nie są tacy niewyrozumiali...
Dzięki, już napisałam do mojego poznańskiego wydziału i czekam...
Jak Ci odpisza to daj znac dobra??
Ooooo kur..a!Teraz sie skumalam ,ze tez nie zaznaczylam!W ogole o tym nie myslalam!ja piernicze!gdyby mi nie uznali to chyba chwyce karabin i roztrzelam cala ta komisje.ok zartuje z tym karabinem ,ale sie zalamalam teraz
Nistety chyba w weekendy robią sobie wolne od odpisywania na maile sfrustrowanych maturzystów... Ale jak tylko odpiszą dam znać.
Ale się niewymownie załamię jeśli się okaże, że wygrała biurokracja, a nie dobre chęci i wyrozumiałość...
Yes yes yes! ;)
Patrzcie, co mi odpisali:

Złe zakreślenie tematu nie dyskfalifikuje pracy. Z powodu, o którym Pani pisze nie ma żadnych konsekwencji.

Z poważaniem
Zofia Hryhorowicz
Dyrektor OKE Poznań

Więc wszyscy, którzy nie zaznaczyli odpowiedzi, bądź zaznaczyli inny temat a na inny pisali (chociaż podejrzewam, że jestem jedyną osobą w Polsce, która zrobiła taki numer ;P) mogą być spokojni!
Sorry, z tych emocji się przejęzyczłam, miało być "nie zaznaczyli tematu" a nie: "nie zaznaczyli odpowiedzi", aż tak dobrze to niestety nie ma ;)
Bardzo sie ciesze :-) z tych nerwow sama nie wiem jak zrobilam, dlatego wolalam wiedziec jak to bedzie :-)
ups no ja tez zapomnialam...a tam bylo napisane zeby zaznaczyc???:P
a ja zrobilam cos jeszcze gorszego niz wy. Nie przenioslam moich odpowiedzi na karte odpowiedzi. Dzwonilam do oke i powiedzieli mi ze egzaminator je przepisze i beda uznane! Wiec nie macie sie czym martwic na pewno wam zaliczą wypracowanie.
Teraz czuję sie uspokojona w 100 % :)
Kurczę, muszę przyznać, że nie spodziewałam się, że OKE jest tak wyrozumiała i "ludzka"... Jednak w Polsce zachowały się jescze nie zbiurokratyzowane instytucje.
Do ktosxx.....
Jak to możliwe??
Z tego co słyszałam to egzaminator NIE MA PRAWA tykać części którą miał wypełnić zdający.......Chyba musisz mieć jakieś niezłe znajomości.... Bo z tego co słyszałam to karta odpowiedzi jest tylko sprawdzana jeśli chodzi op pytania zamknięte...
Co do nie napisaych numerów to OCZYWIŚCIE prace są uznawane;) To wcale nie jest nic wielkiego.
Też nie zaznaczyłam tematu z angielskiego, ale to jeszcze nic, z tego wszystkiego wydaje mi się, że z polskiego też nie.. myślicie, że już po mnie? :D
pisałam opowiadanie. ale w pierwszym akapicie nie napisałam ogólnie o tym chłopcu tylko ogólnie o wycieczce. pozniej o jezdzie, o tym, jak byli na miejscu i przy koncu o tym co sie stalo, ze chlopak pomógl kolegom. myślicie, ze dostane 0 pkt za treść i kompozycje? :((
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |