tak od strony prawnej

Temat przeniesiony do archwium.
czy to że w tym roku były trzy wersje na maturze jest zgodne z prawem??

nie chodzi mi czy to jest dobre czy złe bo każdy ma swoje zdanie, ale chodzi mi o to co mówi prawo na ten temat. czy ktoś się może orientuje?
na pewno było. Za poważna sprawa, żeby ktoś tego nie sprawdził. Poza tym, to nie były trzy różne wersje, tylko to samo z różnicami, zeby nie odpisywać.
Ja sie cieszę, że były różne zestawy, bo nienawidze sciagania, tymbardziej na maturze.Czemu na studia ma sie dostać ktoś kto spisał z kogoś odpowiedzi a nie ten ktory sam pisał i zasłuzył na to swoją ciężką pracą...
dzięki =)
dla mnie niezgoden z prawem jest ściagania, ale niestety to jest jedna z cech Polaków. A arkuszy moglo byc nawet 100 różnych, poprostu: każdy powinien zająć się swoim!!
Ja nie ściągałam, ale nie podoba mi się, że zrobili takie coś z zaskoczenia. Chyba na złość, bo jak by zapowiedzieli, to i tak nie byłoby możliwości ściągania. A jeszcze nauczyciele nie rozdawaliby na chybił trafił, tylko tak, żeby nikt nie miał obok siebie tej samej wersji.

Wyobraźmy sobie sytuacje, że ktoś nie ściąga normalnie, ale na maturze spojrzał na pracę 1 kolegi - co innego, drugiego kolegi - co innego, trzeciego - co innego. Co byście zrobili?
A pozatym ile stresu było kiedy ludzie porównywali wyniki.
Gratuluje pomyslowosci! Moze zlozysz skarge do prokuratury ze pogwalcono Twoje kontytucyjne prawo do sciagania! Ciekawe co oni odpowiedza na takie zazalenie?! Zenujace...
ja nie popieram ściagania, sama nie ściagałam i jestem z tego dumna. Po prostu uważam ,ze jeśli ściagne i okaże sie że zawaliłam to w duchu będę mieć pretensje do tego, od kogo ściagnełam. a tak jak napisze sama i zawalę to mogę o to obwiniać tylko siebie. Jakkolwiek współczujetym którym sie nie powiodło i modle sie za was wszystkich żeby udało się wam nadrobic listami i zebyście zdali, bo sama znam kilka osób które właśnie przez przypadek ściagnęły... np. moja koleżanka chciała isc na anglistykę. Na maturze porównała odpowiedzi z dwoma osobami i tamte miały to samo, a ona miała wszystko inaczej. wiec stwierdziła ze skoro ich jest 2 to cos w tym musi byc i wszystko poprawiła. tyle ze okazało sie ze miała inną grupe niz tamte 2 osoby... ale wierzę że sie wam wszystkim uda! życzę żeby wasze prace trafiły do egzaminatorów którzy łagodnie ocenia listy! Powodzenia!!!!
Temat przeniesiony do archwium.