Proste pytanko!!

Temat przeniesiony do archwium.
Mam maturkę dopiero za rok ale chciałbym wiedzieć jakie przedmioty zdawać aby dostać się na uniwerek lub chociaż do kolegium. Tam gdzie mieszkam to do Kolegium Nauczycielskigo na anglistykę (filologię ang) oczywiście, trzeba tylko roz. ang. A co z uniwerkami każdy zdaje roz pol ang i historię czy naprawdę trzeba. Ja myślałam że zdam roz. ang, pol i podst. geografię. Odp. asap
To zalezy od uniwersytetu na jaki chcesz iśc. Ja zdawałam rozsz. polski, angielski i geografie podst. i mogłam dowolnie wybrac uniwersytet. Najlepiej wejśc na strone uczelni i sprawdzic jakie są kryteria przyjęc :)
Na niektórych uczelniach wcale nie piszą co trzeba zdawać albo piszą beznadziejnie że nie bardzo do końca wiadomo o co tak naprawde chodzi, Jakby ktoś mógł niech napisze jakieś szczegóły, bo ja jestem już zmeczony szukaniem igły w stogu siana POZDRO
Napisz o jakie uczelnie Ci chodzi to odpowiem w miare możliwości... Ale na stronach uniwersytetów zwykle zawiłości rekrutacji są dosyc dobrze wytłumaczone...
Polski i angielski (angielski zawsze rozszerzony, polski zależy od uczelni) biorą pod uwagę, trzeci przedmiot przeważnie nie jest wymagany na anglistyce. Ja zdawałam jako trzecią biologię.
ja zdawałam angielski ,polski i niemiecki ,studiuje na umcs w lublinie
KATE KUDYK gdzie ty mieszkasz? ;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Szkoły językowe

»

Studia językowe