maturka probna z wloskiego!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
ciaooo a tutti..mam wielka prosbe, jesli jest ktos kto zdawal teraz maturke probna z wloskiego to prosze o jakies informacje o tym co bylo...z gory wielkie dzieki i czekam na wieleeeeeeeeeeeee odp:))))))) baci
Ciaoooooo Ja pisalam wlasnie dzisiaj mature z wloskiego. Ucze sie od 3 lat mimo to uwazam ze pytania byly dosyc trudne, tzn. tekst ze sluchu i tekst czytany (nie lubie tego), odpowiedzi byly bardzo podobne i mozna bylo sie pomotac, a tak poza tym test gramatyczny byl latwiutkiiiii, pozniej trzeba bylo tak przeksztalcic poszczegolne wyrazy aby powstalo logiczne zdanie (najczesciej byla to zamiana rzeczownika na przymiotnik albo czasownik na rzeczownik itd.). Na koncu byly 3 tematy do wyboru na wypracowanie, tzn. 1. moje 18-te urodziny
2. w zdrowym ciele zdrowy duch
3. Unia Europejska - nasza przyszlosc
Ja pisalam 4,5 godziny, bylo troche ciezko ale mysle ze bedzie dobrze.
Skad jestes ? bo ja z dolnego slaska ja uciekam musze sie wyspac bo jutro mnie czeka polski :(
papatkiiiiiiiiiiiiiiiiii
Ciaooo grazie mille della risposta:)) jestem ze szczecian a ty z jakiego miasta??mam kilka kolezanek ktore sie wlasnie tez ucze wloskiego a sa mhm z dabrowy gorniczej:Pa tak a proposito jak poszedl ci polski??..jeszcze co do maturki z wloskiego to o czym byly tekst sluchany i czytany??ja niestety nie ucze sie wloskiego w szkolce, bo w Szczecinie nie ma wloskiego w liceach przynajmniej jak ja szlam w moim roczniku, ale wydaje mi sie ze do tej pory sie nic zmienilo..mimo to zdaje g, chyba ze uda mi sie zdac certyfikat..caly czas czekam na wyniki:PPP rispondi quando puoi un baciooo alla prox
Czesc.
Ja tez zdawalam mature probna z wloskiego. Zadania cwiczenia badz tematy byly podobne jak na CELI3.
-terroryzm
-sluzba wojskowa kobiet
-czy to dobrze ze babcie 21 wieku sa takie jakie sa? [jakie sa, jaka jest Twoja babcia]

+ gramatyka, prosta w miare, wszystkie czasy i zagadnienia.
ze sluchania tez nie bylo trudne.
slownictwo takie srednie... ale do nauczenia :] a raczej opanowania.
jeszcze nie masz wynikow certyfikatu? a jaki zdawalas? ja juz mam, ale raczej marne szanse na to, by mi wyslali go w terminie. porazka.
Ooo masz juz wyniki??a gdzie zdawalas? ja w Warszawie i powiedzieli mi ze najwczesniej w polowie marca beda..;/ i nie wiem do tej pory czy bede musiala zdawac ustna czy nie..
ps. masz wyszczegolnione w jakich czesciach ile punktow zdobylas?
Mogliettina di un Siciliano??:)) xke nn fai piu sentire!
si si Cathy mogliettina di un Siciliano bravissima:))) ma tu non vieni piu\' su gg??qual\'e\' il tuo numero??1835523??fatti sentire un grande bacione e Tanti auguri oggi abbiamo la nostra festa:))) Il giorno delle donne hehhe:))
niestety jeszcze nie mam wynikow i im blizej wynikow tym bardziej zwatpewam we wszystko:\\ ..mhmm ale zobaczymy jak to ebdzie..zdawalam CILS1 w wawie a ty??skad masz wyniki???
Eccoti! ci siamo trovate finalmente hehe...\'sti numero nn e piu attuale e il nuovo...nn me lo ricordo a dir la verita(ora nn sn a casa). Lasciami il tuo qua e cosi mi faccio sentire :)) grazie degli auguri! anche a te bella :) ciao!
il mio numero e\' 3113777 fatti sentire al piu\' presto ok???un grande bacione:*:*:*:*ciaoo a presto
Temat przeniesiony do archwium.