matura próbna listopad 2006

Temat przeniesiony do archwium.
31-45 z 45
| następna
To jest m.in. w Matura Companion Egazamin Pisemny
Tam są zresztą kryteria oceniania i do innych form.
>nigdy wcześniej rozszerzony nie była aż tak trudny WHY?

eee, właśnie przeglądam mature rozszerzoną i musze powiedziec, że była prosciutka :-) (nie mówie o listeningu, bo cke nigdy nie zamieszcza mp3 z nagraniami do cwiczen na stronie)

Wypracowanka przyjemne, bo było opowiadanie :)))to życ, nie umierac , nie? :=P

Gramatyka tez prosta ; mixed conditional, pasive voice, deny + ing

Częsciowe tłumaczenie, tez bez wiekszych niespodzianek. :PP głowydo gory hihi
Dla mnie czytanki byly najtrudniejsze. Ale to nie mnie poziom matury oceniac :] Bo sie nie znam.
Dlaczego, ja np moge ocenić. Co z tego że dla mnie to było łatwe - nie moge napisać - banał nad banały hehehe.

Dla maturzysty, co nie chodzi na dodatkowe lekcje, bazuje tylko na tym co ma w szkole (a często poziom w szkole pozostawia wiele do życzenia) ta matura była trudna. Wniosek - przemysleć ten rozrzut poziomów i uczyć się samodzielnie jeśli w szkole nie ma odpowiedniego poziomu.
Mysle, ze osoby, ktore bazuja na wiedzy szkolnej nie wybieraja sie na poziom rozszerzony.

Jesli ja mialbym oceniac, to wszyscy by mnie zjedli tutaj :D Ale wg mnie, jesli wynik z takiej matury ma decydowac o czyms przyjeciu/nie przyjeciu na anglistyke, to ja uwazam, ze powinno sie poziom podniesc.
>Mysle, ze osoby, ktore bazuja na wiedzy szkolnej nie wybieraja sie na
>poziom rozszerzony.

Mylisz się gruntownie. U mnie w szkole nauczycielka ucząca klasę lingwistyczną jest tak swietna ze doprowadziła do zdania matury rozsz z ang na poziomie ponad 90% wiele osób.

>Jesli ja mialbym oceniac, to wszyscy by mnie zjedli tutaj :D Ale wg
>mnie, jesli wynik z takiej matury ma decydowac o czyms przyjeciu/nie
>przyjeciu na anglistyke, to ja uwazam, ze powinno sie poziom podniesc.

Nie wiem, czy wtedy osoby które nie stać na korki miały by równe szanse. Chociaż oczywiście na poziomie 90% jest w stanie zdać tą maturę każdy po FCE, CAE. CPE bo wtedy nie widac różnicy, najwyżej o punkt czy dwa. A jeszcze przy rekrutacji często jest brany pod uwage polski rozsz. i np taki ktoś kto ma z ang 92% i z polskiego 85% bedzie przyjęty a ten co ma CPE w kieszeni i wyniki z matury 98% z ang i 70% z pol niestety musi się z anglistyką pożegnać. I to jest niesprawiedliwe.
Mam wyniki - 76% :-)
Ładny masz wynik. Moja koleżanka w zeszłym roku na próbnej miała taki sam jak Ty a na prawdziwej 94%.
94% - pomarzyc zawsze mozna :D Tak okolo 80-85% byloby dla mnie super, z reszta tyle mi gdzies na studia bedzie potrzebne. Jak dostane wiecej to znaczy, ze przedobrzylem z nauka i praktyka angielskiego :P
A jeszcze jak chodzi o te rozszerzona klase - to zalezy przede wszystkim od klasy. Ja tez mam dobra nauczycielke, ba - bardzo dobra, a klasa napisala mature probna dosyc slabo. Zaden wynik nie zdradzalby ewentualnych checi pojscia na anglistyke.

To klasa wyznacza sobie poziom. Jakby wszyscy chcieli wypasc jak najlepiej i byli bardzo ambitni, to by wynik mojego pokroju nie byl powodem do zazdrosci a raczej przecietnym wynikiem.
właśnie skończyłem przeglądać arkusze. Nie było takie straszne. Gramatyka na przeciętnym poziomie. Text o Esperanto mógł sprawić problemy. Wydaje mi się, ze w maju będzie trudniej. Pozdrawiam wszystkich zdających.
podpisano
English Teacher
a mozna wiedziec na jakie studia sie wybierasz? Tak wogole, to co mozna studiowac ze zdanym angielskim i historią rozszerzonymi? Jest jakies ladne polaczenie tych dwoch dziedzin?
keithur, chcialbym na lingwistyke z glownym jezykiem niemieckim, jako drugi angielski. Zobaczymy, czy sie uda :):)
Hej a czy sa odpowiedzi do ogloszenia i listu na poz. podstawowym??? jesli tak to prosze o podanie linka do jakiej stronki. to bardzo wazne;/;/
Hej a czy sa odpowiedzi do zaproszenia i listu na poz. podstawowym?? jesli tak to prosze o podanie linka do jakiejs stronki. to bardzo wazne;/;/;/
Temat przeniesiony do archwium.
31-45 z 45
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa