ISBN

Temat przeniesiony do archwium.
mam pytanie...mam temat matury "Zapożyczenia we współczesnej polszczyźnie. Omów problem i przedstaw zasadność stosowania zapożyczeń z języka angielskiego lub innego”..i chcialabym zapytac czy ktos wie gdzie moge znalezc ISBN ksiązek ktore sa zwiazane z tym tematem?? gdzie moge to znalezc..?? jesli ktos z Was ma juz bibliografie i ma ksiazki i ISBN...to bylabym WDZIECZNA za ich przeslanie..!!!! bo w bibliografi musza byc KONIECZNIE ISBN ...?? pozdrawiam...
pamietaj ze ksiazki dopiero po 1980 roku maja ISBN, a wydaje mi sie ze mozesz go znalezc na stronie biblioteki narodowej- niestety nie znam adresu.
wielkie dzieki...:) mialas racje..!! na tej stronce sa ISBN...zoabczymy tylko czy wszytskich ksiazek ktorych mi trzeba ale i tak ogromne dzieki BARDZO MI POMIOGLAS..;];]!!! pozdrawiam...
no to ja mam pytanko. pomagam bratu w przygotowaniu sie do matury i korzystam z wydania biblioteki nardowej ksiazki, która zostala wydana przed 1980, nie byla pózniej przedrukowana i jest w tej pracy potrzebna. oczywiscie brak jest isbn, myslicie, ze sie do niego za to przyczepia? ewentualnie jak to rozwiazac? pytam bo ja zdawalem normalna, czyli stara mature i sa to dla mnie rzeczy zupelnie obce.
hmm...sory z edopiero teraz ale dlugo tu nie zagladalam...!!!wiec jezeli korzystal on ze starej ksiazki w ktorej nie ma ISBN to poprotu wystarczy rok, miesjcowosc , wydawnictwo i autor..poprostu chodzi o to aby na podtawie tych danych bylo wiadomo ktora to ksiazka...ISBN najbardziej to ukazuja...ale jak ich nie ma to wystarczy to co pisalam..:) wiec nie powinno byc problemu.:) pozdrawiam...