kto żałuje że wybrał ustną rozsz zamiast podstawy?

Temat przeniesiony do archwium.
Na maturze zdaję ustną rozszerzoną z angielskiego... jednak teraz zaczynam mieć obawy, że zamiast siedzieć w testach, to przerabiam zestawy;/// jak myślicie, ustna rozszerzona to strata czasu??
hej
ja na początku wybrałem poziom rozszerzony ale nauczyciele odradzili ponieważ szkoly nie biorą pod uwagę ustnego, nie wiem czy wszystkie ale jak ja się dowiadywałem to nie biorą go pod uwagę
chociaż dla własnej satysfakcji dobrze jest go mieć
ja miałem go wziąć ale pomyślałem że lepiej jest więcej testów porozwiązywać niż przerabiać ustny
ja uważam że to nie jest strata czasu przecież te problemy które przerabiasz mogą się pojawić w rozprawce
Czego sie uczyc na ustna? Przeciez to egzamin z mowienia. Jak znasz slowka, wymowe, gramatyke i cwiczylas to nie ma zadnych problemow przeciez.
hyhy niby masz racje, u mnie problem jest w tym, że boję się po prostu, że odejmie mi mowę jak zobaczę tą całą komisję........
Nie ma sie co stresowac :-) Bedziemy wtedy po pisemnych (w moim przypadku juz WSZYSTKICH), oraz po ustnym polskim i niemieckim, wiec juz bede weteranem :D Mysle, ze caly stres maturalny przejdzie wraz z pierwszym przedmiotem tj POLSKIM PISEMNYM. :D Potem juz poleci... ;)
ehh zobaczymy jak to będzie..................
najwazniejsze jest to zeby nie okazywac stresu i pozytwne myslenie mowi Wam to maturzystka,ktora w tym roku bedzie podwyzszac wynik z angola...:)no zobaczymy jak tym razem pojdzie.......
Dawno mnie nie było...

No wiec ja mam ustny angol rozszerzony o 13.00 11 maja. Zdaję pierwsza w szkole rozszerzony ustny i się cieszę, bo gdy będę przygotowywać sie przez te 15 minut to nikt mi nie będzie pierdzielił koło ucha i bedzie cisza.

Paradoksalnie testy mi idą coraz gorzej. Największy problem - wszystko z true/false

Łapię się na tym że rozumiem wszystko w listeningu (najłatwiejsza dla mnie część), ale doszukuję się cudów w pytaniach i robię błędy. Albo się cudów nie doszukuje a te cuda są. Jestem kobietą bez intuicji.

Nie żałuję tego ustnego, bo przynajmniej przypomniałam sobie różne wyrafinowane wyrażenia których mogę użyc np w rozprawce.
pierwszy wpis jakis pozytywney brawo:)nie no ja powiem tak ze rozszerz jest nie do porowniania z pods zdawalam wiec wiem:)no a teraz chcialam sprobowac czy sobe poradze
ja tez mam ustny rozsz. i choc na pocztaku stwierdzilam ze jestem glupia ze go wzielam to teraz uwazam ze dobrze zrobilam bo robienie zestawow bardzo poszerza moje slownictwo:) a co do pisemnej- prawda/falsz- najwiecej bledow- zawsze, no i ten listening- jak zaczna faflunic w zbyt szybkim tempie to polegne... ale narazie sie nie stresuje:P
hyhy nefretete jak Ty to robisz, że nie robisz błędów w sluchaniu??????? to dla mnie najgorsza część........... mi najlepiej idzie z gramatyką; ehhh może to słuchanie przyjdzie z czasem? obyyyyyy ;) pzdr for all
aaa powiedz mi jeszcze nefretete z jakiej wy książki korzystaliście na angielskim w klasie 3?? bo mi tu coś nie pasi, pamiętam, że gdzieś na forum czytałam, że u was w szkole klasa 3 przerabia książke do CAE? ale może mi się to przyśniło ;P
Nie nie, my w szkole niby robiliśmy Format Macmillana, ale w 3 klasie to praktycznie testy się robiło.

Ja powtarzałam Upstream Advanced, by sobie przypomnieć słówka.

Listeningi na szczęście nie są dla mnie trudne, bo dużo słucham. Ostatnio przesłuchałam całe The devil wears Prada i Toxic bachelors. Zabieram się za Wind up bird chronicle Murakamiego.

Uprzedzam ze ze mną lepiej teraz nie rozmawiać, bo mam maturalnego doła :))))("nie zdam dobrze, nie dostanę się, bede rok w domu siedzieć" itd itd)

Gramatyka u mnie FATALNIE. W wybieraniu abcd w tym "gramatycznym readingu" rzadko mam komplet 6 pkt. A struktury... takie głupoty nieraz piszę, ze niech się ziemia rozstąpi.

I jeszcze ta świadomość że nie mogę mieć mniej niż 95% jest po prostu DOBIJAJĄCA...
damy rade:)))) hyhy 7 kwietnia ja przeteleporuję się do Ciebie na egzamin i zdradzę Ci poprawne odp z gramatyki, a potem Ty przyfruniesz do mnie na maturę i zdradzisz mi odp z listeningu.... ehh żart oczywiście................ ;) ehhhhhhh gdyby to było możliwe ...
Temat przeniesiony do archwium.