matura rozszerzona

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie do osób które zdawały rozszerzona maturę- na jakim poziomie jest ten egzamin, na jakim poziomie wy byliscie i czy ja, mając jeszzce 2 lata do matury z mim poziomem intermediate dam rade :/?
czekam na odpowiedź :D
moim zdaniem jest to egzamin na poziomie upper-intermediate, wiec na pewno dasz rade:) ja w pierwszej klasie bylam na bardzo slabym poziomie a udalo mi sie zdac rozszerzony z dobrym wynikiem. Jezeli mogę cos Ci doradzic to staraj sie jak najwiecej czytac po ang(np. czasopismo"English matters"), ogladac filmy albo seriale z napisami badz w oryginale a nie skupiac sie tylko na tym co zadaje Ci sor/sorka od angielskiego. Ja w pazdzierniku zaczynam studia na filologii angielskiej, jakbys chciala np pogadac po ang to daj znac:)pozdrawiam
hallo!! je też w pierwszej klasie ogólniaka nie wiedziałem za wiele z angielskiego ale zabrałem sie do nauki, zdałem rozszerzenie i ide na anglistyke :) poziom matury zakwalifikowałbym tak do FCE. chociaż jak to mówią FCE FCE nie równe. to samo z maturą. matura maturze nie równa. mi sie np. wydaje ze w tym roku próbna była trudniejsza od tej majowej... ale to takie moje spostrzezenie.

do koleżanki wyżej... hmm... zajebisty masz nik :)
greetings :D
no to gratuluję. uczę się od dawna, a na wakacje powtarzam wszytskie wiadomości. też chciałąbym się wybrać na anglistykę, ale nie wiem czy dam rade.
P.S. czy trzeba mieć FCE, żeby pójść na filologię ang:>
>P.S. czy trzeba mieć FCE, żeby pójść na filologię ang:>

jasne ze nie. ale radzilbym chociaz na to fce umiec a zasob slow nawet troche wiekszy miec :-)
2 lata do matury? jeśli jesteś na intermediate i jeśli oczywiście będziesz coś robić przez ten czas :) to dasz radę jak najbardziej. Ja zaczynałem z podobnego poziomu w liceum, maturę mam już za sobą od dość dawna (a przynajmniej wydaje mi się, że to już wieki-chociaż dopiero po I roku studiów jestem:), ale poszło bardzo dobrze. Nie taki diabeł straszny. Powodzenia.
bardzo chetnie pogadam z tobą po angielsku własnie kogos takiego szukałam ;))
tak myślałam, ze upewnić się nie zaszkodzi, prawda?
we wrześniu ide do drugiej klasy LO, nauczycielka postanowiła nam zamienic ksiązke z intermediate na upper intermediate. mam nadzieje, ze sobie poradzę. ksiązki noszę prawie wszędzie ze soną, ucze sie z cogito i słucham BBC.
ten rok angielskiego nalezy do mnie;D
wieewioreczka, ten odpis to do mnie?:) jezeli tak to moje [gg] :) pozdrawiam
adsovonmelk mozna wiedzieć gdzie studiujesz? qrcze ja sie tak panicznie boje tego pierwszego roku...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia