Dear Sir
I am writing in master of scholarship. I about scholarship found out at school.
In 2001 year I finished elementary school. In 2004 year I finished grammar-school school. I attend a secondary school in Sosnowiec. I will school finish in May 2008 year. I know English very good. I hold a certificate in confirmatory the acquaintance of English.
It be interested for two years with Scotland. I would like to learn in Scotland of history and culture this nation. Scotland is beautiful. Trip to Scotland is my dream.
I feel I am a suitable candidate for this scholarship because I know English very good and have plans connected from Scotland.
I look forward to hearing from you.
Yours faithfully.
XYZ
tłumacząc ten tekst chodzi mi o:
Szanowni Państwo
Piszę do Państwa w sprawie stypendium. O stypendium dowiedziałam się w szkole.
W 2001 roku skończyłam szkołę podstawową. W 2004 roku skończyłam szkołę gimnazjalną. Uczęszczam do szkoły średniej w Sosnowcu. Szkołę skończę w maju 2008 roku. Język angielski znam bardzo dobrze. Posiadam certyfikat potwierdzający znajomość języka angielskiego.
Szkocją interesuje się od dwóch lat. Chciałabym uczyć się w Szkocji historii i kultury tego narodu. Szkocja jest piękna. Wyjazd do Szkocji jest moim marzeniem.
Uważam, że jestem odpowiednią kandydatką na to stypendium, ponieważ bardzo dobrze znam język angielski i mam plany związane ze Szkocją.
Czekam na Państwa odpowiedź.
Z poważaniem.
XYZ