Gramatyczno-leksykalne zagadnienia do matury

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, mam prośbę do użytkowników tego wspaniałego Forum x) Prosze o pomoc w ponizszych zagadnieniach:

-System oświaty- vocab, zwroty, informacje
-Rynek pracy- --||--
-Przygotowywanie posiłków- vocab, zwroty
-Reklamacja- jak na ustnej zareklamować produkt?
-Środki płatnicze- informacje, zwroty, vocab
-Ubezpieczenia- --||--
-Baza noclegowa- jak zarezerwować nocleg, zwroty
-Wycieczki (Wypadki, awarie)- vocab, zwroty
-Dziedziny kultury (twórcy, uczestnictwo w kulturze etc)- vocab
-Sprzęt sportowy- vocab
-Imprezy sportowe- vocab, informacje
-Sporty wyczynowe i ekstremalne- vocab, informacje
-Higiena- vocab, zwroty
-Schorzenia (przyczyny, objawy i ich leczenie)- vocab, zwroty, informacje

To by było na tyle... To tematy wprost zerżnięte z wymagań maturalnych, nie przerobiłem ich i na to się nie zanosi, bo nigdzie nie potrafie znalezc rzetelnej pomocy. Bardzo prosiłbym o materiały, nawet linki do książek. Z góry bardzo dziękuje.

P.S. I błagam was, nie mówcie, ze to jest na google, albo innej wyszukiwarce bo odwiedziłem zdecydowaną wiekszosc stron poswieconych angielskiemu i nie jestem takim gUpkiem x) by zakładać temat nie szukajac wczesniej, dlatego proszę o konkretną pomoc, nie google ;)
Na twoje bolączki polecam repetytorium Oxford.Na końcu masz listę wyrażeń i słówek do tych tematów.
Książkę znajdziesz tutaj:
http://rapidshare.com/files/23105496/RE4BOOK.RAR.html

Ale polecam ci zakup-lepiej korzysta się z papierowej wersji.
1. Gdzie mogę zakupić te repetytorium?
2. Jest tam wszystko o co pytam?
1. Sklepy internetowe? Uzyj google.
2. Jest tam raczej wystarczajace slownictwo do matury.
Nie nawidze gdy ktoś mówi GOOGLE GOOGLE GOOGLE, patrz ile róznych ksiazek mi wyszło, dobrze geniuszu, który to:

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=oxford+angielski+repetytorium&btnG=Szukaj+w+Google&lr=
No tak czy nie? Tak trudno wam to powiedziec?
1. Nigdzie nie pisalem o tym repetytorium -> moja odpowiedz nie odnosila sie do oxfordu.
2. Corazon zamiescila link do elektronicznej wersji repetytorium - tak trudno sprawdzic ktore to?

>No tak czy nie? Tak trudno wam to powiedziec?
Zly dzien (3 dni)? Nie kazdy czyta kazdy watek.
Wlasnie akurat nie moge pobierac z rapida :S :S :S Moge prosic tytuł, i autora ksiazki?
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa