Matura próbna 2009 rozszerzony ang

Temat przeniesiony do archwium.
No i jak Wam poszło? :D Czy ktoś spisał sobie może swoje odpowiedzi z zadań? Ja mam, ale tylko z drugiej części. Są one następujące:
zad 4: DAGCB
zad 5: FTTFT
zad 6: CBDCB
zad 7: EFADB
zad 8: BABCAD

co do drugiego zadania, pamiętam, ze utworzyłam increasingly, obese i production, reszty nie pamiętam
Dzielcie się proszę tutaj swoimi odpowiedziami, bo wyniki dopiero jutro :P
odpowiedzi sa juz na perspektywy.pl wiec sprawdz sobie :)

Ja juz sprawdzalam i niestety rewelacji nie ma cos kolo 70%.. i to jak zwykle przez glupie bledy i zmienianie odpowiedzi co chwile na inne..
Dzięki za adres :) Byłam na stronie http://matura.gazeta.pl/matura/1,79505,6139337,Probna_Matura_2009.html, ale tam jest napisane: Zgodnie z decyzją Centralnej Komisji Egzaminacyjnej materiały (arkusze i odpowiedzi) zostaną opublikowane jutro (13 stycznia). W związku z tym myślałam, że sobie do jutra poczekam, a tu nie :) Obliczyłam sobie jak mi poszło z readingu,g ramatyki i listeningu i wyszło mi 72%, liczyłam na 80%, ale cóż.. :( Mam nadzieję, ze writing mi trochę podniesie ten wynik, bo akurat prace pisemne sa moją najmocniejszą stroną :)
a skąd macie grammar z próbnej? bo na perspektywach chyba nie było...
Było;> Tylko pamiętaj, że na tym drugim arkuszu.
Eh, żeby mi tak wszystko jak ten grammar poszło, to by 100% było :c
aha już mam :) ale specjalnego zadowolenia brak... niestety...
ile procent miałeś z 3-ech części? ;) jak poszła część pisemna? który temat wybrałeś?
mam takie pytanie. Zapewne widzieliscie klucz i tam w słowotwórstwie trzeba było wstawic productivity a czy productiveness tez jest poprawną odpowiedzią??
Mam pytanie odnośnie liczenia matury. Czy za każdą poprawną odpowiedź dostaje się 2%?
No tak na to wychodzi, że za 1pkt - 2%. Ale także są zadanka w ktorych dostajesz po o,5 czyli prosto przeliczyc - 1 pkt.

Pzdr.
hymm o ile wiem to nie ma takiego słowa jak productiveness nie martw się ja mam production hehe ;)
w moim slowniku sie takie znajduje przy prodcutive jako noun wiec chyba jest... no ale nie wazne juz... jak za rozprawke dostane 13 to bedzie 70 wiec jakoś to przezyje
orientujecie się może kiedy będą wyniki tych próbnych matur?
to już zależy od szkoły. W mojej w tym tygodniu były
W kluczu tego nie ma, a też to wpisałam :))

Ale ciężka sprawa z tymi przymiotnikami kończącymi się na -ty albo -ness... effectiveness, inventiveness, vindictiveness - łatwa analogia, a tu niespodzianka: productivity. Ale i tak najlepszym sposobem na słowotwórstwo jest czytanie po angielsku jak najwięcej...
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia