Matura język angielski poziom rozszerzony

Temat przeniesiony do archwium.
Zdaję maturę rozszerzoną z angielskiego. Czy znacie jakieś książki aby się dobrze przygotować. Głównie chodzi mi o takie sprawdzone, że ktoś sie z nich uczył i dobrze zdał.
Uczyłam się z Matura Companion i Matura Companion - Struktury leksykalno-gramatyczne. Korzystałam też z FCE Use of English. Maturę zdałam na 89%, więc myślę, że te książki są godne polecenia. Przejrzyj też inne posty na forum - na pewno znajdziesz cenne wskazówki. Pozdrawiam.
Ja uczyłam się z FCE Gold, FCE Use of English (Virginia Evans) i z kserówek z English Vocabulary in Use Vince'a.
Zdałam na 91%:)
ja też miałam FCE GOLD (polecam), success upper-intermediate (nie polecam) oraz bardzo gorąco polecam Matura Companion-Egzamin ustny i pisemny (Poziom rozszerzony) i Struktury leksykalno-gramat. z tego samego wydawnictwa.
zdałam na 95% ;))
Ja się też przygotowuję do matury rozszerzonej
[za 9 miesięcy]
i najprawdopodobniej skorzystam z Waszych rad o zakup podręczników:)
Pytanie z której części English vocabulary in use się uczyłaś?
Z 1 i 2. Głównie były to transformacje, dlatego nie kupowałam książki -korzystałam z kserówek. Ale te książki nie różnia się za bardzo od siebie, więc jeśli chcesz kupić to wybierz jedną z nich. Jeżeli Ci to pomoże, to częściej korzytałam z 2 ;) Pozdrawiam.
A co według Was jest trudniejsze maturka rozszerzona czy FCE?
praktycznie ten sam poziom:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia