Jestem na poziomie B2 z angielskiego. Mam przygotowac 15 minutowa prezentacje o sobie, studiach i ogolnie tematy naukowe. Jestem w tym bardzo słaba ,wiec postanowiłam ,że tutaj poprosze o pomoc. Mam nadzieję ,że ktos taki się tu znajdzie. Proszę o poprawne przetłumaczenie następującego tekstu:
Cześć. Jestem Paula. 2 lata temu ukończyłam licencjat na akademii Jana Długosza w Częstochowie.Studiowałam na kierunku : edukacja artystyczna w zakresie sztuk plastycznych. Uczyłam się takich przedmiotów jak: historia sztuki, rzeźba,malarstwo,rysunek,grafika,fotografia, pedagogika i psychologia. Temat mojej pracy licencjackiej byl: Body-art w ikonografii i sztuce na przełomie XXI wieku. Praca dotyczyła historii powstania body-artu oraz twórczości artystów taki jak Orlean. Stworzyłam równoeż pracę dyplomową z fotografii. Praca zawierała 12 fotografii o tematyce opuszczonych budynków, miejsc. Każda z fotografii byla odzwierciedleniem jakiegoś mitu. Po obronie fotografie zostaly wystawione na wernisażu w muzeum sztuki w Częstochowie. Cieszyły się dużym zainteresowaniem. W czasie trwania tych studiów odbyłam tez praktyki w szkole podstawowej i gimnazjum. Trwały one przez 2 miesiace. Po zakończeniu 3 letniej nauki , uznałam ,że chcialabym zajac się czyms innym w życiu zawodowym.Miałam rok przerwy od nauki i w tym czasie odbyłam STAŻ w domu kultury w Działoszynie. Zajmowałam się tam oprawą plastyczną na róznych wydarzeniach i od czasu do czasu prowadziłam zajęcia plastyczne z przedszkolakami.Aktualnie pracuję jako niania ( opiekunka) 6 letniej Natalii oraz studiuję zaocznie magistra na dziennikarstwie o specjalności projektowanie wizerunku . Mam tu takie przedmioty jak information design,komunikacja,teamwork czy reklama w firmie. Bardzo ważna jest tutaj praca w zespole i komunikacja. Bardzo interesuję się fotografią i dlatego zamierzam pisać swoja pracę magisterską na temat: Fotografia jako element przekazu medialnego. Mam nadzieję ,że uda mi się to zrealizować. W przyszłości chciałabym pracować jako fotoreporter bądź pracować w biurze reklamy. To tyle o mnie. Dziękuję za uwagę.
Hi. I'm Paula. 2 years ago I completed my bachelor's degree at the Academy of Jan Długosz in Częstochowa. I studied adegree in art education in the field of Visual Arts. I have studied such subjects as art history, sculpture, painting,drawing, graphics, photography,pedagogy and psychology. The topic ofmy thesis was: Body-art in iconographyand art at the turn of the 21st century.The work was the history of theemergence of body art and the works ofartists such as Orleans. I created a datathesis of photography. Work included 12photographs of abandoned buildingsand places. Each of the photographs wasa reflection of a myth. After the photographs have been exhibited at theVernissage at the Museum of art in Czestochowa, Poland. To be of greatinterest. During these studies, I got alsothe practice in elementary school andhigh school. They lasted for 2 months.After 3 years of science, so I decidedthat I'd like to deal with something elsein my life. I had a one year break fromscience, and this time I took aninternship at the House of culture inDziałoszynie. I was there the housingworking on different events and fromtime to time I led art classes withprzedszkolakami. Currently I amworking as a babysitter (babysitter) 6year old Natalia and I am in default of amaster's degree in journalism with aspecialty design image. I have suchitems as information design,communication, teamwork oradvertising in the company. Veryimportant is teamwork andcommunication. Very interested inphotography and that's why I'm going towrite your master's thesis on: CreativeCommons as a media relay. I hope that Ican get it. In the future I would like towork as a photographer or work in theOffice of advertising. It's so much aboutme. Thank you for your attention.
Z góry dziękuję za pomoc i poświęcony czas.