Nauczyć angielskiego...

Temat przeniesiony do archwium.
Hej!
Mój tata musi nauczyć się w najbliższym czasie angielskiego. Jest kompletnym laikiem. Dałem mu kasetę z kursu ESKK i słownik na kasecie... Może coś z tego wyjdzie. Co Wy proponujecie? On potrzebuje znać język w stopniu umożliwiającym mu podstawową komunikację.
Pozdrawiam!
>Mój tata musi nauczyć się w najbliższym czasie angielskiego. Jest
>kompletnym laikiem. Dałem mu kasetę z kursu ESKK i słownik na
>kasecie...

Rozumiem, że dałeś mu oryginalną kasetę i skrypt do niej, co oznacza, że jesteś uczestnikiem tego kursu. Jeśli tak, to "no problem".

Korzystanie z tego kursu przez Twojego w tym przypadku Tatę wydaje mi się celowe i powinno być skuteczne, jeśli kaseta pochodzi z kursu dla początkujących. Wasza współpraca może być bardzo korzystna dla Was obu. Pomagając ojcu również Ty będziesz się uczył i to trochę lepiej.

Jeśli masz tylko kopię kasety otrzymaną od kolegi lub kupioną na giełdzie, to pozwoli ona ocenić czy ta forma nauki odpowiada Twojemu Tacie, jesli tak będzie mógł zapisać się na ten kurs.

Dla ułatwienia nauki radziłbym nagrywać kolejne ścieżki na twardy dysk, co pozwoli na lepsze wykorzystanie materiału dźwiękowego.
W nauce jezyka najwazniejsz jest motywacja , dla chcacego nic trudnego. Poznalam kiedys taka dziewczyne ktora nauczyla sie hiszpanskiego z samych gazet i telewizji. Ja kiedys , bardzo dawno temu zapisalam sie na kurs ESKK i aby poznac podstawy jezyka jest ok.

»

Praca za granicą