gramatyka linki please, szczegółowe, po angielsku

Temat przeniesiony do archwium.
Hi,
Zaczolem ogladac filmy angielskie z angielskimi napisami. Musze powiedzec ze z poczatku bylo ciezko ale teraz juz rozumiem na tyle ze nie musze zatrzymywac kazdego najdrobniejszego slowka zeby cos zjarzyc :)(to naprawde dziala). Dziala to dlatego ze kazde slowko ktorego nie znalem(z poczatku wszystkie :)) zapisywalem w notatniku z angielska defynicja z http://dictionary.cambridge.org/, kopiuj, wklej ,drukowalem i uczylem sie na pamiec :) definicji (ciezko bardzo sie uczyc definicji ale bardzo to pomaga jak sie codziennie patrzy w definicje angielska). Teraz przyszla pora na gramatyke. Jezeli mozeci mi pomoc w dostarczeniu linkow z angielska gramatyka bede wdzieczny. Interesueja mnie tylko linki z SZCZEGÓŁOWA gramatyka po angielsku z wszystkimi najdrobniejszymi szczegółami. Tylko nie jakies byle co. Moze jakies zaufane strony uniwersytetow angielkich gdzie mozna przejrzec za darmo takie materialy ? Najlepiej zeby bylo to w przyjaznej formie do wydrukowania. Jezli chodzi o ksiazki do kupienia to to nie wchodzi w gre(brak kas :(). Chyba ze ktos na jakiegos ebooka po angielsku w pdf czy cos takiego to tez moze byc. Z góry dzieki.
pozdro
ps. Przedewszystkim chodzi mi o czasy.
Ile Ty sie uczysz tego angielskiego??
A w ogóle dziwny jesteś bo jak można sie "uczyc" definicji. Definicje, kolego należy zrozumieć, bo angielski to język analityczny, gdzie każdemu słowu przypisać można po kilka, kilnakaście a nawet kilkadziesiąt znaczeń, wielokrotnie przenośnych idei których nie należy w żaden sposób kojarzyć z j.polskim. Zajrzyj do lepszego słownika mono- to sie przekonasz.
Troche samozaparcie i bardziej humanistycznego spojrzenia na świat to nauka pójdzie sprawnie
Pozdrawiam i polecam do praktycznej nauki: www.video.msn.com
Kazdy ma taka metode, jaka jemu odpowiada. Jesli autor watku uwaza, ze uczenie sie definicji na pamiec mu poaga, to znaczy ze ma racje, tym bardziej, ze to przynosi wg niego efekty, skoro nie rozumial filmow, a teraz rozumie. Znaczy sie metoda dziala. PO co ten krytycyzm? Jestes nauczycielem? Mam nadzieje, ze nie, bo jednym z zadan nauczycieli jest motywacja, a nie zniechecenie obrazajac czyjas metode, ktora uwaza, za sprawdzona dla siebie.

A tak poza tym, uczenie sie zdan na pamiec pomaga w zapamietaniu poprawnych struktur angielskiego.

Pzdr,
KOciamama.
pawel_lp przeciez w tym slowniku(http://dictionary.cambridge.org) sa rozne konteksty i znaczenia jednego slowa wiec o co ci chodzi ?? A po zatym ogladam film i widze kontekst i zachowanie. A co radzicie uczyc sie z polskich znaczen niz domyslac sie z angielskich definicji ? Czy np. nie wystarczy ze gorgeous to "very beautiful or pleasant"(mniej to mowi oczywiscie niz polskie tlumaczenie i brzmi gorzej niz wspanialy, okazaly) ale czy to wazne? Mam chyba sie nauczyc jak to brzmi "dla angola" a nie dla polaka bo tak fajne to brzmi w jezyku polskim ?
http://www.englishelp.host.sk/
wow wielkie dzieki zapowiada sie niezle.
Temat przeniesiony do archwium.