Prośba o pomoc.

Temat przeniesiony do archwium.
Możecie polecić mi jakiś dobry podręcznik do nauki języka angielskiego na poziomie podstawowym?
do nauki samodzielnej czy z nauczycielem? pojedynczej czy w grupie? chcesz sie nauczyc szybko czy masz na to czas? dla dziecka czy doroslego? moze jakis kurs multimedialny bardziej sie przyda?
Określe się więc szczegółowiej. Mam prawie 20 lat, potrzebuję czegoś do samodzielnej nauki języka angielskiego od podstaw. Zależy mi na dobrym, zrozumiałym podręczniku. Co możecie mi polecić?
Do samodzielnej nauki dobre są płyty CD lub jakiś kurs z kasetami, żeby była wymowa. Ja w sumie w szkole nie miałam angielskiego, kupiłam sobie do nauki płyty Cd Euro plus+ (reward millenium). Po wykonaniu ćwieczeń są opcje do sprawdzenia czy to co się wykonało jest poprawnie (wyjątek stanowią testy rozdziałowe gdzie nie ma takiej możliwości). Są różne poziomy od początkującego do upper -intermediate. Jeśli chodzi o gramatykę to dobra i niedroga jest gramatyka Siudy.
Pozdr
Proponuję ci program Supermemo ze słownictwem podstawowym, można go kupić np w Empiku lub w Makro
A z tradycyjnych podręczników, jest coś wartego polecenia?
polecam cala serie True to Life, najwiekszym plusem sa ciekawe cwiczenia i tematy do rozmow
"True to Life" to NIE jest podręcznik do samodzielnej nauki.
Temat przeniesiony do archwium.