prasa angielska

Temat przeniesiony do archwium.
cześć!
czy ktoś mógłby mi polecić magazyn brytyjski (najlepiej miesięcznik) w którym byłoby trochę z kultury,nauki i polityki? i jak można go kupić,tzn.czy jest dostępny w polsce lub czy trzeba go zamówić przez internet.Dziękuje za pomoc
Zagraniczne gazety są do kupienia w większych miastach. Na pewno znajdą się w Empikach. Ale nie znam miesięcznika o kulturze. Najczęściej trafią się gazety codzienne lub tygodniki (np. The Independent*, The Guardian*, The Economist, Time*, The Times, Financial Times, The Mirror, New York Times, Herald Tribune*).

* Mam egzemplarz tej gazety.
Uważam, że lepiej wejśc na jakąś stronę www, znajdziesz tam wiele informacji. Magazyny i gazety zagraniczne są drogie a można przecież z internetu skorzystac. Polecam www.guardian.co.uk - kultura, polityka, edukacja, zdrowie, wywiady, książki, filmy, newsy, itp.....
inne strony:
www.people.co.uk
www.guardian.co.uk/guardianweekly
www.national-student.co.uk
www.granthamjournal.co.uk
www.inNorthWales.co.uk
www.independent.co.uk

a....nudzi mi się to Wam wypisze inne stronki ale już from the USA:p (większośc)

www.foxnews.com
www.nytimes.com
www.newsady.com
www.forbes.com
www.theatlantic.com
www.people.com/magazine
www.thetimes.com
www.acapworldwide.com
www.economist.com lub www.theeconomist.com (ale raczej to pierwsze)
www.csmonitor.com
www.washingtonpost.com
www.latimes.com
www.usatoday.com
www.eltforum.com - to jest teacher's forum
www.azlyrics.com - piosenki
www.observertoday.com
www.presspublican.com

i przeglądarki:
www.google.com
www.altavista.com
www.netscape.com
ja proponuje newsweek - tylko ze jest tygodnikiem! ale warto jest sie przejsc do empiku i poszukac cos fajnego
proponuję

http://www.timesonline.co.uk/
ja ostatnio chcialam kupic jakas gazete z GB albo USA w Empiku ale jak zobaczylam cene ponad 30 zł za cieniutka gazetke to mi sie odechcialo! tak jak jedna z osob radzila warto poszukac w internecie bo to duzo taniej wyjdzie!

ja znajduje ciekawy artykul, robie kopiuj + wklej do Worda, drukuje i mam artykuł do poczytania :)

pozdrawiam :)
Temat przeniesiony do archwium.