Witam,
Uczę się już jakiś czas języka angielskiego, jednak efekty mnie nie zadowalają. Generalnie sama szkoła, do tego nie uczyłem się w domu, nie chodziłem na żadne dodatkowe lekcje. Tylko szkoła i to tam też różnie z tym jest, w gimnazjum lekcji języka angielskiego na pewno nie można nazwać lekcjami. Podstawówka to tam jakieś podstawy, z których połowę zapomniałem, z kolei w liceum już w miarę zaczęliśmy pracować, ale to dopiero rok za mną. Mam trochę braków w podstawach, choć umiem się dogadać powiedzmy w jakimś tam stopniu i zrozumieć prosty tekst. Na te wakacje postawiłem sobie za cel nauczenie się w dość dużym stopniu j. angielskiego, wiem że nie dojdę do perfekcji, ale sądzę że w 2 miesiące już można zrobić znaczny postęp. Nie lubię się uczyć z nauczycielem na jakimś kursie, korepetycjach, jak kto zwie... Dlatego mam zamiar uczyć się samodzielnie w domu, czytać książki i ewentualnie na komputerze, jakieś płyty CD.
Stąd pytanie - możecie polecić jakieś dobre książki do nauki? Przyda się właściwie na każdy krok, od postawy do zaawansowanej tak naprawdę. Na pewno zakupię książkę Beaty Pawlikowskiej "Blondynka na językach", ma dobre opinie i jest tania. Powiedzmy, że cena nie gra wielkiej roli.