ja to na początku robiłam w ten sposób,że nagrywałam mp 3 i słuchałam np. na spacerze albo w trakcie prac domowych,ale takich nie wymagających skupienia - bo z kolei na siedzenie bez ruchu i słuchanie nie za bardzo miałam czas - ale spróbuj sobie porównać efekty słuchania nic nie robiąc - a potem przejśc do słuchania podczas drogi np.do szkoły.Radziłabym też nie słuchać za długo na raz na początku - może na razie paręnaście minut góra! Potem można stopniowo przedłużać - zależy to też jak bardzo wciągnie Cię treść tego co słuchasz .
Stron do nauki słówek jest sporo - przede wszystkim tutaj masz dużo możliwości a system powtórek Cię dodatkowo mobilizuje - wiesz zapewne ,że ang.ma taki system? Widziałaś zestawy jakie tu są?
Jak wykujesz to wszystko co tu jest to będziesz śmigać angielskim ,szkoda tylko,że nie ma tu wymowy
Jak chcesz coś jeszcze znależć to wpisz w google "nauka słówek angielski" wyświetla się mnóstwo stron-
przejrzyj je ,na pewno coś Ci się spodoba - mnie osobiście trudno coś doradzić dlatego,że wszystkie strony mają swoje wady i zalety,poza tym nie wiem jak bogatego słownictwa poszukujesz