Angielski dla beztalencia

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Od dłuższego czasu (od lutego) nie mam nic do robienia, tak więc pomyślałem sobie że czas coś zrobić pożytecznego. Od zawsze byłem nogą w językach obcych.
Dzisiaj postanowiłem że zacznę się uczyć j.angielskiego, ale tak, aby był on perfekcyjny. Podstawy jakieś znam, ale wolę zacząć całkowicie od początku. Jakie polecicie książki, programy, zadania do nauki angielskiego od totalnych podstaw? Tak aby osoba która jest totalnym beztalenciem mogła się nauczyć bardzo dobrze języka.
Chcę od podstaw zacząć, ponieważ powtórzę to co już umiem, tego czego nie umiem to się nauczę. Nie chcę tym razem dziadować bo nauczę się czegoś trudniejszego, a z podstawą będę miał problem...
Skoro nie masz nic do robienia, to możesz pogrzebać w forum i znajdziesz sporo odpowiedzi na swoje pytanie.
www.bookcity.pl
Język angielski dla początkujących wyd. Wiedza Powszechna będzie dobry do nauki od samych podstawowych podstaw. O nim już było tu wspominane chyba wiele razy...Typowy podręcznik z układem tekst/dialog + słownictwo + gramatyka + ćwiczenia. Ma dobrze wytłumaczoną gramatykę, a do tego wybrane zwroty są jakby wyciągnięte z żywego języka. Polecam zwrócić uwagę na ćwiczenia z tłumaczeniem z polskiego na angielski, bardzo pomocne!
Poza tym Mówimy po angielsku, a do gramatyki English Grammar in Use.
Najlepszą metodą moim zdaniem jest korzystanie z podręcznika + nauka z seriali, radia, książek itd (już nawet od poziomu A2). A jestem kompletnym beztalenciem jeśli chodzi o naukę języków obcych. I tylko z taką metodą robię postępy.
Dziękuję bardzo za pomoc :) Przez ostatnie 2 dni przejrzałem około 100 tematów na forum. Wypisałem wszystkie podręczniki, kursy, strony internetowe o których wspominaliście. Dzisiaj raz jeszcze to wszystko przejrzę i zakupię taki podręcznik/kurs który najbardziej będzie mi odpowiadał.
Na chwilę obecną chyba najlepszy wydaje mi się podręczniki Red Point + książka do Gramatyki. Jednak jak wspominałem raz jeszcze muszę przejrzeć to co zanotowałem :)

Pozdrawiam!
Ostatnio też postanowiłam odświeżyć język. Poszperałam w Internecie i zamówiłam kurs metodą Krebsa. Jestem bardzo zadowolona. Miałam największy problem z blokadą w mówieniu i jest już lepiej. Tak jak Ty chciałam zacząć od podstaw, bo ostatnie zajęcia miałam bardzo dawno temu :) Myślę, że i w Twoim przypadku warto wypróbować.
Red point to dobry wybór. Jeśli jednak zależy Ci aby nauczyć się płynnie mówić, polecam Angielski w 3 miesiące dla początkujących i druga część dla średniozaawansowanych dr Krzyżanowskiego.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

English only

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie