Filmy po angielsku

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,

Czy istnieją strony na których mógłbym oglądać filmy w polskiej wersji a jako dodatek byłyby angielskie napisy do filmu? Niestety, ale będzie ciężko mi zrozumieć co w angielskim filmie rozmawiają, ponieważ dopiero zacząłem nie dawno naukę, i szukam jakiś innych rozwiązań aby przyswajać sobie słówka / zwroty. Ewentualnie jeśli nie istnieją takie strony to prosiłbym o podesłanie link do stron z angielskimi filmami.

@ Na youtube znalazłem tylko parę filmów z angielskimi napisami, a potrzebuję większej ilości.
Jest wiele takich stron, choć ja często zakaszam coś od znajomków. Dobra metoda to też ogladnie angielkich programów rozrywkowych, wiadomości - polecam :)
Wiadomosci, (news) jest ok, bo tam wyraznie wypowiadaja mniej wiecej kazde slowo.
Proponowałabym angielskie filmy (oryginalny dzwięk, bez dubbingu ani lektora) i polskie napisy na początek. Najpierw skupiasz się na tym co mówi aktor a potem czytasz co to znaczy po polsku. W ten sposób osłuchasz się z językiem i na pewno załapiesz jakieś słownictwo. Jak już wskoczysz na wyższy poziom zamień napisy polskie na angielskie, ale taka sama zasada - najpierw skup się na tym co mówią a jak nie rozumiesz to szybki rzut oka na napisy. :)

« 

Podręczniki językowe

»

Nauka języka