Czy warto uczyć się z tej strony

Temat przeniesiony do archwium.
Czy materiały zawarte na tej stronie: http://www.eslyes.com/ nadadają się do nauki angielskiego? Według mnie są po amerykansku a ja chciałbym uczyć się brytyjskiego. Słyszałem że do poziomu A1 wymowa i pisownia jest taka sama w obu odmianach angielskiego. Czy to prawda? Uczyć czy się nie uczyć. Oto jest pytanie na które proszę odpowiedzieć twierdząco lub przecząco...
są po amerykansku
jeżeli chcesz się uczyć brytyjskiego, nie możesz pracowac z materiałami amerykańskimi. Powinieneś jak najczęsciej słuchać odmiany brytyjskiej, ale od czasu do czasu także innych odmian, bo w zyciu spotkasz sie z roznie mowiacymi osobami.
@wojownik
a czemu chcesz sie uczyć akurat tej jedynej odmiany? Roznice są niewielkie i zawsze zostaniesz zrozumiany, niezaleznie od odmiany. Dlatego moim zdaniem w twoim wieku i na twoim poziomie nie powinieneś do tego przykladac zbyt duzej wagi, bo zakladam, że nie wybierasz się na anglistykę
Bardz bardzo Ci dziękuję za odpowiedź i życzę dobrej nocy!
@zielonosiwy
Mam 40 lat i jak to trafnie zauważyłeś naprawdę nie wybieram się na anglistykę. A tak poza tym dzięki za odpowiedź:)
Bardzo fajna stronka :)
wymowa ? a ja uważam ,ze nie do końca . Posłuchaj sobie w jaki sposób mówią Brytyjczycy a w jaki sposób Amerykanie to jest raz. Dwa , gdyby się zagłębiać bardziej w całe językoznastwo , to np. inne R mają Anglicy a inne Amerykanie . Amerykanie w zapisie fonetycznym mają tzw rolowane "r" ( mówią tak jakby mieli strasznie dużo klusek w buzi Ar) . Ten kto studiował filologie angielską ten miał wstęp do językoznastwa wie wie o czy mówię. Jeszcze co nauki , to ja polecam Need a school z tym ,ze to jest wyszukiwarka językowa , czyli tam szukasz korepetytora , szkoły językowej , a stroną którą podano przez Ciebie fajna jest ;)
Ja mysle, ze posluchanie bardzo starych plyt winylowych (takich okraglych talerzy, z ktorych wychodzily glosy) gdzie wszyscy wymawiali uwaznie i dokladnie kazde slowo bardzo pomoze w zrozumieniu.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie