Podręcznik czy Profesor Henty - Gramatyka

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
kilka dni temu kupiłem kurs SM First Steps in English, przejrzałem bazę, przerobiłem pierwsze kilkadziesiąt słówek i ogólnie jestem z zakupu zadowolony. Jednak jak zauważyłem, nacisk w tym kursie położony jest na naukę zwrotów, natomiast gramatyka nie jest zbyt rozbudowana. Pomyślałem więć, że zaopatrzę się jeszcze w coś do gramatyki, i stąd moje pytanie.
Czytałem wiele pochwał pod adresem Profesora 5.0, że to najlepszy obecnie program do nauki gramatyki. Tyklo jak się ma jego poziom do tradycyjnego podręcznika? Co radzicie wybrać: Profesora czy książkę (jaką?).
Jeśli chodzi o mój poziom, to początkujący nie jestem, ale też nigdy zbytnio się do języka nie przykladałem. Chciałbym sobie przypomnieć podstawy, ale nie miszą być koniecznie obszernie opisane "od zera".
Co radzicie?
Pozdrawiam
KK
Profesor Henry oczywiście :)
Powinieneś kupić dobry podręcznik, najlepiej polskiego autora, oraz program Profesor Henry - Gramatyka. Podstaw gramatyki należy uczyć się z podręcznika, a do wprawy dochodzić wykonując odpowiednie ćwiczenia w pracy z programem.
Dzieki za radę.
Mógłbyś mi polecić jakiś konkretny podręcznik?
Use of english Murphy'iego, kolor w zaleznosci od stopnia zaawansowania (ogladnij sobie w ksiegarni i ocen ktory jest dla ciebie)
Leon Leszek Szkutnik
Gramatyka języka angielskiego
Wiedza Powszechna

Maria Birkenmajer, Elżbieta Mańko
Język angielski korepetycje domowe
Langenscheidt

Donata Olejnik
Repetytorium Gramatyczne (przygotowanie do matury i egzaminów językowych)
LektirKlett
Dzięki, wybiorę z tego coś dla siebie :)
grammar 4
dooley evans
wyd.express piblishing
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa