języki skandynawskie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.
Chcialabym podjac nauke jezyka szwedzkiego lub norewskiego. Moje pytanie to: czy ktos zna dobra dszkole jesykowa zajkmojaca sie tematyka, o ktorej wspomnialam na slasku?
polecam International Summer School w Oslo. Jezeli jestes zaawansowana
mozna się starać o dofinansowanie przez Ministerstwo Edukacji. Pozdrawiam
Dziekuje Ci bardzo :) ale mnie interesuja kursy na poziomie podstawowym w polsce, a nalepiej na Slasku :) jesli cso o takowych wiesz to bylabym wdzieczna za informacje.
Podobno w Katowicach w Empiku można się zapisać na szwedzki. Tak mi przynajmniej mówiono, gdy szukałam kursów norweskiego... których oczywiście nigdzie nie ma ;>
w wawie sa
Nigdzie na Śląsku ;P
chyba w krakowie sa :)
Obu języków na poziomie \"dla początkujących\" możesz uczyć sie na kursach korespondencyjnych ESKK (http://www.eskk.pl/). Nie znam materiałów do szwedzkiego, ale jeśli chodzi o norweski, to są bardzo dobre i chyba nie ma lepszych dla samouków. Poza tym masz prawo do korespondencyjnych i telefonicznych konsultacji.
Od jakiegoś czasu planuję zapisać się na norweski w ESKK. Jak na razie słyszę same pozytywne opinie. Czy mógłby ktoś napisać o złych stronach tego kursu? :>
uczylam sie od podstaw rosyjskiego wlasnie przez ESKK .na poczatku wszystko ok slucham kaset,ucze sie slowek,wysylam zadania domowe....potem zaczelam miec coraz mniej czasu...i kupe zaleglych zadan na polce...zrezygnowalam...do nauki korespondencyjnej trzeba miec duzo zaparcia i silnej woli.Dla mnie minusem jest jeszcze brak mozliwosci konwersacji w danym jezyku.co z tego ze umiem iles tam slowek,podstawowych zdan skoro nie wiem czy potrafilabym odpowiednio zareagowac gdyby ktos do mnie cos powiedzial;)ale jesli chodzi o przygotowanie i dobor materialow atakze sposob tlumaczenia gramatyki to wszystko jest na najwyzszym poziomie.chociaz w rosyjskim nie przedstawili wogole jak sie laczy litery;)i niebylo cwiczen do kaligraficznego pisania co akurat w tym jezyku jest wazne.
a gdzie w wawie?
Proszę bardzo. Otrzymujesz materiały, które powinienes opanować w ciągu miesiąca. Ale jest ich bardzo dużo. Jeśli nie poświęcisz na naukę dwóch godzin dziennie, to się nie wyrobisz. Ale nie przejmuj się tym. Szkoła przyjmuje prace kontrolne jeszcze dwa lata po skończeniu wysyłki materiałów. Jednak kazde wydłużanie okresu nauki przez odkładanie na jutro odbija się negatywnie na jej skuteczności.
hej
w empiku w sosnowcu jest szwedzki
lektor jest Szwedem
ale pewnie już się tam uczysz (?)
a czy nie wiecie gdzie na MAZURACH lub W OKOLICY TORUNIA mozan sie uczyc szwedzkiego lub norweskiego????? Bardzo mi na tym zalezy i jestem juz zdesperowany...
nie mam pojęcia, ale radzę pochodzić po szkołach i popytać czy nie planują i zadeklarować, że jesteś chętny na taki kurs
może nie Ty jeden chcesz się uczyć jednego z tych języków i może zbierze się grupa
no i lektor :-)
radzę pytać w tow.polsko-norweskich ,w Warszawie jest taki kurs.pozdrowionka
SZKOLA JEZYKA SZWEDZKIEGO O NAZWIE EUROPA KATOWICE UL DABROWSKIEGO
DOKLADNA NAZWA I ADRES SZKOLA JEZYKOW OBCYCH EUROPA 2[tel]KATOWICE UL DABROWSKIEGO 24 TEL 2551053,2[tel]JEZYK SZWEDZKI
a czy wiecie o nauce szwedzkiego gdzies w szczecinie :)
Temat przeniesiony do archwium.