Prosze o pomoc w znalezieniu dobrej metody do nauki angielskiego. Ucze sie go juz 8 lat ale dopiero teraz wzielam sie za to, lubie jezyk ang i zalezy mi na tym zeby dobrze sie porozumiewac. jestem na poziomie srediozaawansowanym- chociaz jesli chodzi o listening i mowienie- mam z tym wieksze problemy. Prosze o pomoc w wyborze dobrej ksiazki do samodzielnej nauki- z Plyta CD- tak by pomogla mi tez w nauce listeningu i przygotowala do matury. Myslalam tez o chatach w tym jezyku ale boje sie ze tam popelniane sa bledy ktore pozniej moge powtarzac. Czy moglibyscie polecic jakies dobre chaty- dla Polakow i nie tylko. Pomozcie mi takze w wyborze dobrej metody do nauki- mam z tym problem bo jesli biore sie za gramatyke to nie umiem sie wypowiadac, a jesli sie wypowiadam to niegramatycznie. Gadam do siebie, ogladam filmy... ale to raczej nie pomaga mi za bardzo- w filmach mowia za szybko a jesli gadam do siebie to nie jestem pewna czy wypowiedz jest poprawna gramatycznie i pod wzgledem wymowy. Zupelnie nie wiem na co moglabym zwracac uwage i czym zajac sie najbardziej. chcialabym tez czytac gazety w jezyku ang ale nie moge znalezc takich ktore beda mialy ciekawa tematyke. Bardzo prosze o pomoc....