proszę o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć. Uczyłam się angielskiego przez 2 lata (parę lat temu) więc miałam dużą przerwę w kontakcie z tym językiem, a teraz możliwe że będę musiała wyjechać do Anglii. Mam więc taką prośbę... czy zna ktoś jakiś skuteczny sposób na nauczenie się w miarę płynnej rozmowy w tym języku? (chodzi o przykładowe dialogi w różnch sytuacjach) Proszę o pomoc... pozdrawiam serdecznie
Przykładowe dialogi znajdziesz w książkach i rozmówkach. Rozmowy najlepiej nauczysz się rozmawiając z native speakerem albo innym nauczycielem. Może to być nawet ktoś znajomy, żeby tylko jak najwięcej mówić.
Dziękuje za odpowiedz. Niestety jedynym sposobem na "konwersację" jak mam dostępny to rozmowy w tym języku przez gg, tam raczej poruszane są tematy luźne. A dialogi w książkach są bardzo często strasznie ubogie. Próbuje sama stwarzayć jakieś sytuacje ale nie jestem do końca pewna czy są poprawne. Może zna ktoś jakąś stronkę, na której nauka prowadzona jest na podstawie sytuacji z życia codziennego?
Ja również proponuję książeczki z rozmówkami. Radzę przypomnąć sobie także czasy :)
Pozdrawiam

« 

Studia językowe

»

Au Pair