książka z całą gramatyką !

Temat przeniesiony do archwium.
Kochani !
Bardzo pilnie potrzebuję jakiejś dobrej książki z gramatyką angielską. Chodzę do liceum. Chodzi mi o dokładnie omówienia każdego czasu z przykładami, wyjątkami itp oraz stron biernych, czynnych itp Nie chodzi już o cenę bo to w tej chwili nie ważne. Ważna książka. Wy jesteście specjalistami :) więc błagam podsuńcie mi jakieś tytuły.
jezeli moze byc ksiazka ale wszystko napisane po angielsku to ja mogłabym ci polecic z gramatyka. Ale nie wiem czy bedziesz w stanie to zrozumiec jak tam jest to wszystko napisane po angielsku
Raczej po polsku :)
Ja znam tylko:
Gramatyka jezyka angielskiego - Leon Leszek Szkutnik; (Wiedza Powszechna).
Mnie sie podoba.
Hehehehe jaki zbieg okoliczności ! Właśnie wróciłam z księgarni i wybrałam sobie tam dwie ksiązeszki:
"Gramatyka języka angielskiego" Wiedza powszechna - Leona Leszka Szkutnika ! :)
"Język angielski ćwiczenia oraz repetytorium gramatyczne" Maciej Matasek

To_ja - dzieki za poradę widać mamy ten sam gust językowy :D :D

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję !
Ja polecam "Practical English Usage" Michael Swan
A ja polecam Hewings'a Advanced Grammar in Use =)
I absolutely agree with you about your choice - both the first impression and the second one are of great invaluable help, however for more advanced students.
Regards =)
Przy nastepnej wizycie z księgarni poszukam tych tytułów. Jak narazie zrobiłam już po kilka zadań z różnych zagadnień gramatycznych i jestem strasznie zadowolona - szczególnie z mozliwości sprawdzenia w odpowiedziach na końcu.
Swan jest bardzo dobry ( i ten na wesolo - Basic, i ten powazny - Practical ), ale nie ma cwiczen.
Hej!!
Mozecie mi opisac te ksiazke "Practical English Usage". Czy tam są ćwiczenia czy tylko wyjaśniona gramatyka??
>Mozecie mi opisac te ksiazke "Practical English Usage". Czy tam są
>ćwiczenia czy tylko wyjaśniona gramatyka??

Przeczytaj post wyzej
alez ja jestem nieuwazna :) przepraszam za klopot
Temat przeniesiony do archwium.

»

CAE - sesja letnia 2006