Kłopotliwa głoska

Temat przeniesiony do archwium.
Jak wymawiać głoskę która występuje w THing, forTH, growTH itd. Próbowałem ją naśladować, ale zawsze mi wychodzi troszkę inaczej i bardziej to przypomina f niż powinno. Jakieś wskazówki?
Jeszcze jedno
według tego słownika:
http://dictionary.cambridge.org/define.asp?dict=CALD&key=90989&ph=on
w słowie with na końcu występuje taka sama głoska jak w "the", a ja tam słysze te głoskę o której wcześniej pisałem. Kompletnie głuchy jestem czy tam jest jakiś niedopatrzenie?
Nie: górne zęby na wargę, jak przy [f], tylko język na górne zęby, i dźwięcznie... jasno się wyrażam?;P
Wydawało mi się, że ta głoska jest bezdźwięczna
Masz rację, masz rację!!!!Coś innego chyba chciałam... Racja, racja.
Ja to zawsze mowie f jesli chodzi o with.Brzmi to wtedy jak łyf. Wedlug mnie jest to kompletnie nie do wymowienia. To chyba trzeba sie w danym kraju urodzic albo mieszkac kilka lat, zeby mowic tak jak mieszkancy krajow gdzie jezykiem ojczystym jest angielski.
Moja nauczycielka angielskiego mowila to jak z. Skonczyla jakas anglistyke angielski perfect jakby nie bylo i uwazam ,ze nawet byla bardzo dobra , a wymowa with wygladala cos w stylu łyz.
ostatnia gloska w with jest bezdzwieczna w American English, a dzwieczna w brytyjskim.
krotkich, wojskowych wskazowek, jak ja wymawiac, udzielono Ci juz wczesniej: jezyk miedzy zeby i dmuchaj :-), tylko nie wysuwaj jezyka za bardzo.
Jeszcze dodam, bo moze to nie jest jasne: th dzwieczne i bezdzwieczne wymawia sie przy takim samym ulozeniu jezyka - dzwiecznosc powstaje w krtani. Podobnie np. /s/ i /z/ wymawia sie przy identycznym polozeniu jezyka.
Witam, żeby tak nie zaśmiecać forum to zadam pytanie tutaj  :)

Jak ułożyć język w buzi, żeby wymówić poprawnie samogłoskę w wyrazach takich jak: mUd, czy sUng.
Mam co prawda przed sobą książkę „English Pronunciation In Use” i z jakiej strony nie podchodziłabym to i tak mi nie wychodzi. Słuchając nagrań do tej książki wyraźnie słyszę różnice między mad i mud oraz sang i sung.
widocznie masz słabo wygimnastykowany język
powinnaś znaleźć sobie faceta ;d
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa