System oceniania w szkole podstawowej

Temat przeniesiony do archwium.
Jestem swieza nauczycielka jezyka angielskiego w szkole podstawowej. Czy ktos moze dac jakies rady co do kryterium oceniania uczniow? Moze macie jakies rady, jak czesto robic sprawdziany, jak motywowac uczniow do uczenia jezyka? Mam kilka pomyslow, ale moze ktos jeszcze cos doradzi? Bede bardzo wdzieczna!
czesc:)
nie wikem czy moje rady ci sie przydadza, ale moz troszke:)
njawaznijeszem jest to zeby zapanowac nad klasa taka gromadka uczniow wcale nie ejst latwa do opaniowania!! musisz na samym poczatku pokazac kto tu rzadzi i zeby dzieci byly w klasei grzeczne
oczywiecsie jednynym sposbem zeby to osiagnac sa kartkowki czeste!! oczywsicie:P
dzieciaki musza w siebie wpoic nauke jezyka bo on sie im bardzo przyda;)
ja robilam w pierszej kalsie gim kartkowi bardzoi czesto az brakowalo mi miejsc a w dzienniku i efekty byly cudowne!!one naprawde pokochaly jezyk! bylo nawet sporo 6:P
lekcje musza tez byc prowadzone w spoob przyjazny dzieci nie moga sie ciebie bac , oczywsivie nie licz na to ze wszyscy bede ie uczyc zadowalajaco, ale beda sie starac, stzeba wprowadzac nowosci rozmawiac,
kazdemu dziecku trzeba dac szanse,nawet dwie albo trzy, one potrafia i maja w sobie zadowalajaca sile tylko o niej nie wiedza, oczywiscie nie mozesz ich zasypywac ogromem prac domowych ale z lekcji na lekcji praca w domu (samodzielna) musi byc, systematyczny kontak przynosi oczekiwane efekty!!!
najprostsza forma zainteresowabai uczniow jest kontakt z kultura kraju, ciekawa historia , zabytki, miejsca ktore warto zwiedzic,
bo nauczyc sie mowic w danym jezyku to poznac jego kulture:)
trzeba przelac swoja wlasna satysfakcje z nauczanaia na dzieci,
wydaje mi sie z eto wszytsko;) ma nadzeje ze pomoge..