korepetycje z języka angielskiego...

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!Potrzebuje porady-moze ktos pomoze :) udzielam korepetycje i jeden z moich uczniow ma juz ponad 30 lat. Uczy sie jezyka od podstaw. I zastanawiam sie, czy nie lepiej kupic podrecznika i isc razem z ksiazka, czy po prostu robic dla niego testy i kserowac materialy. Bo dotychczas tak robilam, ale wymagalo to wiele pracy z mojej strony. Moze ktos juz ma doswiadczenia z tym zwiazane, i potrafi doradzic czy kupic ta ksiazke. Myslalam o ksiazce z wyd. LONGMAN - Friends 1. Moze ktos ma inne propozycje? Bede wdzieczna za wszelkie rady :)
Friends, z tego co się orientuję, jest dla dzieci szkoły podstawowej. A ten ktoś ma przecież 30 lat. Dobra ksiażka dla dorosłych, to English File. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłoby mieć ksiażkę ale i tak od czasu do czasu kserować cos ciekawego, rozwijającego to, o czym mowa w książce.
Friends to dla 30 latka trochę za dziecinne.Po prostu to musi byc ksiązka dla adults lerners tylko dla poczatkujących.
np headway starter
albo z troche sarszych Grapevine by OUP
Ksiązki Enerprajsa sa tez bardzo dobre zwłaszcz, ( co jest wyjatkiem wsrod innych wydawnict) ksiązce towarzyszy companion -słowniczek z tlumaczeniuem na polski i z wymową
a najlepiej jeszcze żeby to twój uczń kupil sobie ksiązkę i ją sobie mial na kazdych zajęciach i pracował razem z tobą
zgadzam się że english file jest niezła ( znam starą wersję ala mam nadzieję że ta now nie jest gorsza ,ze ta nowa
Odradzam Enterprise'a, bo jest bardzo nudny. English File jest niezły, zgadzam się.
Dziekuje za rady! Akurat sie sklada, ze mam ta ksiazke English File 1 w domu i zastanawiam sie, czy slownictwo w niej zawarte bedzie dobre dla kogos kto w ogole nie mial stycznosci z jezykiem angielskim?
english file elementary uczy jezyka od podstaw
Polecam:I.Dobrzycka.B.Kopczyński,Język angielski dla początkujących (+3 CD),wyd.Wiedza Powszechna.
Enterprise - moze troche nudny al bardzo sluteczn. 30 latek -jesli chce sie uczyć ( nie tylko dla rozrywki) powinien miec na uwadzepraktyczność

do kompletu sa swietne ćwiczenia z gramatyki, z dokladnymi wyjasnieniami po polsku. i tak jak pisalam wsapnioaly slowniczek - cała broszurka Copmpanion gdzie jeszcze oprócz słówek dodatkowo sa ćwiczenia z przerobionym slwnictwem . i zdania z nowymi wyrazami,
Dużo rzeczy nagranych na taśmę ( mozna sluchac w domu).
Ja też wybrałaby enterprise a nie file. File jest dobry do pracy w grupie - dużo dialogów - ale może byc średni na one-to-one.
A tak w ogóle, to ja zdecydowałabym sie na Inside Out. Fajne teksty i coś, co na korepetycjach może okazać się bardzo przydatne - ćwiczenie mówienia przez anecdote.
Cześć wszystkim!:d
ta książka do nauki angielskiego dla początkujących to ma być :
Enterprise czy Enterprajs?
może ktoś poda mi prawidłowy tytuł chciałabym ją sobie kupić też jestem początkująca
:D
enterprise
THX:D
"English File" jest rewelacyjny do pracy z jedną osobą - wypróbowałam. Dużo mówienia, 'rozsądne' słownictwo - szybko widać postępy w tym co się umie.

Enterprise - jak kto lubi, ja nie. Strasznie schematyczny, za duże przeładowanie nowym słownictwem jak na początek.

Inside Out na poziomie elementary jest bardzo trudny dla osób które dopiero zaczynają naukę języka - za dużo i za szybko.

Dla początkujących jest jeszcze niezły "In English" - też fajne ćwiczenia na mówienie.

Trudno coś polecić nie znając więcej szczegółów. Wszystko zależy od tego czy ktoś zaczyna zupełnie od zera czy już się uczył. Jak dużo czasu może poswiecić na naukę angielskiego. Po co mu ten angielski. Jak szybko się uczy (co widać po kilku lekcjach).
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Praca za granicą