Jaki to poziom- proszę o pomoc!

Temat przeniesiony do archwium.
Mam mały kłopot... Zapisałam sie do szkoły językowej i jest fajnie, ale... No właśnie mam 6 lat przerwy w nauce i sądziłam , że bedę w grupie pre-inter. Tymczasem test napisałam na upper i...ostatecznie po rozmowie z lektorem jestem w grupie inter! Znam zasady gramatyczne i "na spokojnie" robię mało błędów, ale jak mam otworzyć buzię, lub "na szybko" to... koniec, totalne zero!!! Rozumiem co się do mnie mówi i...co czytam. Co robić czy przenosić się na poziom pre-inter? Proszę mi coś doradzić!Dodam, że jestem osobą dorosłą i... uczę się już tylko dla siebie. Dzięki za wszelkie opinie!
...ale jak mam otworzyć buzię, lub "na szybko" to... koniec, totalne zero!!! Przeciez jak mowisz znasz slowa - to dlaczego tak trudno jest cos powiedziec. Normalni ludzie zrozumieja nawet jak bledy bedziesz robila.
Doradzilabym, chodzic gdzies na korki do dobrego nativa.
zostań w grupie intermediate, przynajmnie na razie - nie można się poddawać bez walki.
I ucz się pilnie - to co było na zajęciach powtarzaj w domu NA GŁOS - próbuj sobie czytać dialogi i opowiadać czytanki.
Jeśli się będziesz mocno starać uda się.

Na pocieszenie powiem Ci, że ja właśnie po długiej przerwie wróciłam do francuskiego - na początku myślałam, że nic nie powiem poza Je m'appelle.... Je travaiile.... etc. ale się przełamałam i mimo, że zapominam słów to udaje mi się dużo powiedzieć.

Naprawdę żal się cofać zbyt daleko w powtarzaniu - lepiej na początku włożyć w naukę więcej wysiłku.
to tez moze byc problem bardziej psychologiczny, niz brak wiedzy. Doroslym, "powaznym" ludziom ciezko jest sie przelamac, popelniac bledy. Moze z tym masz klopot, skoro mowisz, ze rozumiesz wszystko co do ciebie mowia inni.
Dziękuję, że potraktowaliscie moje obawy tak na poważnie! Tak, zdecydowałam troche wiecej popracować i zostać na grupie inter. Dziękuję za pomoc w podjęciu tak trudnej dla mnie decyzji! Pozdrawiam serdecznie.

« 

Praca za granicą

»

Praca za granicą