jaką wybrać książke?

Temat przeniesiony do archwium.
cześć! mam już troche lat (wiek dojrzały) i chciałabym nauczyć sie angielskiego. uczyłam się już kiedyś ale prawie wszystko zapomniałam, nie chcę chodzić do szkoły językowej ponieważ nie mam na to czasu, ani cierpliwości ;). czy możecie mi doradzić co byłoby dla mnie najlepsze? nie interesuje mnie zdawanie jakiegokolwiek egzaminu językowego. chciałaby by była to książka dla ludzi dorosłych (do tej pory polecano mi książki dla dzieci z przedszkola, co w moim wieku wydaje się raczej tragiczne niż śmieszne). proszę o pomoc . POZDRAWIAM
jest taka ksiazka z Cambridge - True to Life ona nie jest zbyt nowa ale wlasnie jest dla doroslych i jest w niej wiele przydatnych w zyciu tematow, tylko bawiam sie ze raczej nie jest ona dobra do samodzielnej pracy, ja z niej ucze osobe dorosla i jest zadowolona, ksiazka nie jest przeladowana, ale wlasnie skupia sie najbardziej na komunikacji, wyjasnien gramatycznych to tam raczej nie znajdziesz, moze lekcje prywatne by ci odpowidalay? zawsze mozesz dobrac tempo i czas lekcji do swoich potrzeb, no i wtedy cwiczysz wszystkie umiejetnosci jezykowe
pozdrawiam
no moim skromnym zdaniem to raczej trudno nauczyć się angielskiego od zera smemu. Chyba ze wyjezdzasz np do UK. Taką książkę zeczywiście będzie trudno znaleść. Ćwiczenia czy krótki przegląd gramatyki z mnstwem ćwiczeń dla początkujących da się jeszcze wygrzebać. Ale podręcznik...
Ale może wartoby było sięgnąć po program multimedialny...
Pozdrawiam i życze powodzenia
Witam, też mam \"parę\" lat i chciałbym nauczyć sie angielskiego. Kiedyś zarzuciłem naukę i... Szukam nauczyciela.
[email]
Proponuję książki Wydawnictwa PONS LektorKlett:

Angielskie w 3 miesiące dla początkujacych i Angielski w 3 miesiące dla średniozaawansowanych, oprócz tego wydawnictwo to ma sporo słowników i podręczników wydawanych na licencjo Cambridge\'a. Szczególnie spodobał mi się podręcznik English 365 (dwupoziomowy). Niestety mają bardzo leniwego Admina i na ich stronie oferta zostanie zaktualizowana nie wcześniej niz w roku roku 2009. Dlatego trzeba zamówić u niech drikowany katalog i zamawiać ksiązki korespondencyjnie.
widze że są na tym świecie jeszcze dobrzy ludzie (chętni do pomocy) ;). wielkie dzięki za sugestie. skorzystam! POZDRAWIAM
mój ojciec tez sie wział za przypominanie angielskiego i studiuje własnie \"English file\" wydawnictwa Oxford University Press (ale sadze,ze jezeli znasz podstawy podstaw, to moze warto nauczyc sie czegos na internecie?? polecam anglorame.pl)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Programy do nauki języków

»

Programy do nauki języków