PoLiSh YoUr EnGlIsH

Temat przeniesiony do archwium.
Ten \'kursik\' to totalna komercha, jedank czegos tam mozna sie z niego nauczyc...
Uczycie sie przy pomocy tych lekcji? A moze znacie jakeis inne takie mini kursy na kazdy dzien w roku?
Zgadzam się z Tobą. Ten \"kurs\" jest zupełnie bezużyteczny. Kilka słówek na krzyż, dwa zadania, ale media aż dudnią o tej akcji. Dla mnie - beznadzieja.
Nie można wymagać by tego typu kurs był na bardzo wysokim poziomie, gwarantującym zdanie po roku CPE, albo choćby FSE. Takie kursy mają zachęcić ludzi do nauki języka.

Moim zdaniem kurs Polish Your English to zadanie spełnia w dość atrakcyjny sposób. Jego szczególną wartością jest radiowa wersja, prowadzona przez dwoje lektorów - Polkę i Nativa. Ja nagrywam te lekcje dzięki radiu i magnetofonowi mojej komórki i później kilka razy je odtwarzam.
Polecam też nagrywanie ich na kasety magnetofonwe. Naprawdę warto.
bejotka ale te lekcje tez sa w internecie na ich stronce;)))
Owszem, są. Dawno o tym wiedziałem. Ale daleko im do wersji radiowych. Jedynie dzisiejsza lekcja \"Extreme English\" ma pełny dźwięk oryginalnej radiowej wersji BBC English. To wynika z tego, że zbiór lekcji angielskiego na serwerze Redakcji Polskiej BBC jest tylko archiwum ich kursów. Pełna aktualną wersję lekcji BBC umieszcza tylko dla ostatniego emitowanego przez radio kursu.

Przed laty, jeszcze przed upowszechnieniem internetu, lekcjeangielskigo były nadawane przez BBC, Voice of America i Polskie Radio. Wtedy za najlepsze uważałem lekcje Polskiego Radia, moze dlatego, że były opracowywane przez prof. prof. Rusieckiego i Smólską. Obecnie na antenie radiowej prym wiedzie BBC.

Ale warto słuchać tych lekcji przez radio, warto je nagrywać i wielkorotnie przesłuchiwać. To napradę bardzo pomaga, żwłaszcza samoukom.
Mozna prosic adres tej stronki, bo mi sie zadna podana przez nich nie otwiera :(
Proszę bardzo

http://www.bbc.co.uk/polish/learningenglish/

BJK
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa