Szkoły językowe

Temat przeniesiony do archwium.
Zastanawiam się od jakiegoś czasu nad zapisaniem się do szkoły językowej w celu przygotowania do egzaminu TOEFL. Jednak nie jestem zbyt zorientowana, jakie są ceny za rok nauki i jakie szkoły są najlepsze. Czy może lepiej poszukać prywatnego korepetytora? Jestem spod Opola, ale to w sumie nie ma znaczenia, bo ceny w szkołach językowych chyba są takie same dla wszystkich regionów w kraju :) Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże.
"spod" lol
O matko jak ja mogłam takiego byka strzelić!!! No cóż - wakacje :P Ale w końcu każdemu się zdarza...
Przepraszam za offtopic, ale to Wy zaczęliście. Kiedy chodziłem do szkoły (czyli nie tak strasznie dawno :-) ), właśnie tak się pisało: spod, spomiędzy, sponad, spośród, spoza, sprzed, znad, zza. Jakoś nie słyszałem, żeby coś się zmieniło...

Pozdrawiam,
vindex
>Przepraszam za offtopic, ale to Wy zaczęliście. Kiedy chodziłem do
>szkoły (czyli nie tak strasznie dawno :-) ), właśnie tak się pisało:
>spod, spomiędzy, sponad, spośród, spoza, sprzed, znad, zza. Jakoś nie
>słyszałem, żeby coś się zmieniło...

Z KOND TO WIESH ????!!111

/sarcasm off

(jasne ze masz racje)
Dzięki za offtopa... Nie prosiłam o poprawki gramatyczne, a błędy zdarzają się przecież każdemu! Nie jestem dysortografikiem i nie czepiajcie się, jeśli na wszystkie napisane posty zdarzy się jedna pomyłka... Ktoś ma coś do powiedzenia na podany w pierwszym poście temat? O to mi chodziło przy zakładaniu a nie o zabawę w p. Miodka. Jest to dla mnie bardzo ważne...
A dla miłośników gramatyki i ortografii polskiej polecam olimpiady :P
Temat przeniesiony do archwium.

»

Studia językowe