Hi, jesli naprawde chcesz mowic plynnie to polecam zainstalowanie PalTalk - jest to program podobny do Skypa, tylko ze tu masz konkretne chatroomy np. nauka jezykow obcych w dziale edukacja i spokojnie mozesz zaczac rozmawiac z kim chcesz nt. nauki angielskiego itd. w Skypie ciezko znalesc osobe, z ktora mozna rozmawiac in English, a jesli juz sie trafi to zazwyczaj chodzi im tylko o jedno..... Nie wspominajac juz o osobach, ktore czesto oglaszaja sie na specjalnych stronkach, ze ucza sie angielskiego i chca rozmawiac. Napisalam do kilku takich i nikt mi nie odpowiedzial! Nie mam pojecia dlaczego sie oglaszaja? PatTalk mam zainstalowany od okolo 2 m-c i juz widze postep, co mnie cieszy. Drugi program czy raczej szkola to englishtown.com tylko tu to juz trzeba placic, ale moim skromnym zdaniem warto! Nie mam zamiaru reklamowac tych stronek/programow, moze to tak wyglada, ale spedzam duzo czasu na nauce i podaje tylko te, ktore rzeczywiscie pomagaja. Niestety nie znam polskich stronek, gdzie moznaby porozmawiac in English za darmo, a moze ktos z was zna???