pomocy!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Po wakacjach ide do 2 klasy LO i chce isc do szkoly nauki jezyka ang. nie wiem tylko czy mam isc do grupy przygotowujacej do egzaminu FCE czy do grupy maturalnej i naprawde sie tym martwie wiec jesli ktos chcialby poswiecic mi chwilke i poradzic cos w tym temacie bede ogromnie wdzieczna
no to tylko od ciebie zalezy, przeciez my nic o tobie nie wiemy, na jakim jestes poziomie etc.
poza tym ja polecam dobrego nauczyciela do tzw. korkow, a nie szkole jezykowa jesli chcesz sie dobrze do matury przygotowac.
>poza tym ja polecam dobrego nauczyciela do tzw. korkow, a nie szkole
>jezykowa jesli chcesz sie dobrze do matury przygotowac.

Ja tak z ciekawości ( starsze pokolenie jestem i już chyba nic nie rozumiem ): czy szkoła nie jest w stanie przygotować ucznia do matury? Czy naprawdę konieczne są korepetycje?
Jest w stanie...
Nnawet w ciągu trzech lat (w gimnazjum nie naruszyłam angielskiego) LO moze przygotowac do matury rozszerzonej. Jest jeden warunek --> nauczyciel z powołania :)
i uczen ktory liczy nie tylko na szkole, sam tez cos robi
>Nnawet w ciągu trzech lat (w gimnazjum nie naruszyłam angielskiego) LO
>moze przygotowac do matury rozszerzonej. Jest jeden warunek -->
>nauczyciel z powołania :)

w ciagu trzech lat, majac do dyspozycji 4h w tygodniu ten tzw. 'nauczyciel z powolania' nie ma on szans zeby od zera przygotowac ucznia do osiagniecia przyzwoitego wyniku z matury rozszerzonej.

>Ja tak z ciekawości (starsze pokolenie jestem i już chyba nic nie rozumiem ): czy szkoła nie jest w stanie przygotować ucznia do matury? Czy naprawdę konieczne są korepetycje?

dla osob, ktore ruszaja w domu cos poza podrecznikiem szkolnym i zeszytem nie sa konieczne korepetycje. dla pozostalych - raczej sa, jesli chce sie miec te, powiedzmy, 80% z matury rozszerzonej. glownym powodem tego jest fakt, ze na kazda 15-osobowa grupe skladaja sie (mniej wiecej) 3 osoby slabe, 9 srednich i 3 dobre. nauczyciel musi wszystkim tlumaczyc, nie tylko tym lepszym.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia