Multimedialny kurs - jaki ?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, czy mógł by mi ktoś polecić jakichś kurs multimedialny języka angielskiego dla początkujących (osobno) i dla średnio zaawansowanych (osobno). Może to byc tez jeden kurs przeznaczony i dla poczatkujących i tych lepszych. Proszę o radę.
A chcesz się nauczyć języka, czy się pobawić? Bo jeśli to pierwsze - żadnego nie polecam. A jeśli to drugie, każdy będzie dobry ;).

Generalnie - w najlepszym wypadku kurs "multimedialny" może być dodatkową porcją ćwiczeń i zabawką i jeśli tak je traktujemy, nie różnią się zbytnio - każdy bawi kogoś, kto jeszcze czegoś takiego nie widział i nie zależy mu na efektywnej nauce.

A do solidnej nauki polecam solidne samouczki (np. www.redpp.com) oraz programy SuperMemo i Profesor Henry (chociaż też niestety ze względu na słabe bazy nie są idealną pomocą - wielu użytkowników pisze własne bazy, co nieco mija się z celem...).
Nie zgodze sie ze przez kurs multimedialny niemozna nauczyc sie jezyka...
Na pewno sam kurs multimedialny to za malo.
Ksiazka moim zdaniem to nieodzowny element nauki jezyka oraz wlasna chcec i praktyka chocby przez internet.

Ac o do kursu multimedialnego polecam EASY ENGLISH - przejrzyscie, tematycznie, z dobrym lektorem oraz cwiczeniami.

Warto takze korzystac z wielu dostepnych serwosow internetowych, ale do tego wszystkiego potrzebna jest oczywiscie wlasna chec i troche wolnego czasu.

Pozdrawiam
Najlepsze są programy LANGmaster dostępne już niestety tylko na Allegro lub na międzynarodowej stronie internetowej Langmaster.com - równiże polska wersja strony, cały pakiet -4-8płyt kosztuje 200zł ale jest rewelacyjny,stosuję go zarówno w szkole państwowej,prywatnej,językowej jak i na korkach-polecam. Ewentualnie profesor Henry, ja nauczałem grupy i prowadziłem kursy z profeosra Klausa ale podejżewam ,że Henry jest również dobry. Co do ocen na necie to program Tell Me More zdobył chyba najwięcej punktów.Co do superMemo to porażka,podobnie Sita.
ja mam "Tell me more" w wersji hiszpańskiej - jest bardzo fajny. Do tego mam Profesora Pedra i książkę do gramatyki.

Może by tak podobny zestaw do angielskiego?
Widze że zdania są podzielone co do nalepszego z kursów. Może zapytam jaka książka była by najlepsza jako dodatek do kursu multimedialnego. Skoro mowa o stronach to jakie są najlepsze. Uczyłem się języka przez podstawowke, liceum, studia, korki i teraz chciałem sobie popowtarzać gramatyke. Proszę o pomoc.
Acha, warcając do tematu, widziałem ostatnio kurs langenscheidta "Duzy kurs języka angielskiego", zestaw zawiera cztery płyty z liteningami i książkę. Polecacie czy odradzacie ? kosztuje 79zł, warty swojej ceny ?
A dlaczego akurat gramatykę? Chcesz może zdawać jakiś konkretny egzamin, czy tak ogólnie, dla siebie się uczysz?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia