metoda Callana

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś z Was może uczył sie sie języka tą metodą? Czy jest skuteczna? Czy w cene wliczone są książki, czy trzeba je nabyć we własnym zakresie? Dzieeeeeki z góry za odpowiedz, to baaaardzo bardzo bardzo dla mnie ważne. Pozdrawiam:)
na forum jest taki napis WYSZUKIWARKA... Jak w nia wpiszesz metoda callana to ona ci rzepnie od diabla wpisow na forum na temat tej metody. Sporo ludzi sie wypowiadalo swego czasu o tym wiec powinnas znalezc odpowiedzi na swoje pytania ;-)
pozdrawiam KAsiulek
Co do ksiazek natomiast to mysle ze to chyba zalezy od szkoly... Podzwon i sie dopytaj. Za moich czasow :-) raczdej sie kupowalo samemu ksiazki - szkola dawala ci tylko np. kupon ze znizka
Dzieki... no i sorry za tą wpadke, całkowicie zapomniałam o wyszukiwarce.
hej o ile mi wiadomo to każda albo prawie każda szkoła wlicza materiały w cane kursu. Ale najlepiejby było tam zadzwoniła jak możesz . Zasze można poprosić nauczyciela zęby coś dla Ciebie skserował Albo poprosić kleżanke i zrobić to samemu. swej odpowiedzi jestem pewna na 99% Miłej nauki. Pa
hej o ile mi wiadomo to każda albo prawie każda szkoła wlicza materiały w cane kursu. Ale najlepiejby było tam zadzwoniła jak możesz . Zasze można poprosić nauczyciela zęby coś dla Ciebie skserował Albo poprosić kleżanke i zrobić to samemu. swej odpowiedzi jestem pewna na 99% Miłej nauki. Pa
No problemo ;-) Wpadki sie zdarzaja ;-) To widze ze jednak sei troche zmienilo z tymi kursami i ksiazkami ale jak pisalam zadzwon to bedziesz miec pewnosc
Pozdroofka
Dzieeeeeki bardzo:) Zadzwonie na bank... Dzieki dzieki dzieki!! Buziaki
książka do Callana kupowana jest oddzielnie (od 35 do 50 zł - zależy od szkoły). metoda jest dosyć skuteczna o ile ma się już jakieś niewielkie podstawy, nie polecam od początku. Callan jest dobry na rozgadanie, przełamanie strachu i nieśmiałości. nauczyć się można (skutecznie) mnóstwa słówek i wyrażeń bez nadmiernego wysiłku same wchodzą do głowy. nie do końca w dobry sposób przedstawiona gramatyka, ale uważam że można to samemu nadrobić.
co najważniejsze według mnie nauka powinna odbywać się w małej grupie. grupy do 12 osób to kompletne nieporozumienie i strata czasu. małe grupki, takie np. do 5 są o wiele lepsze. wiem to na swoim przykładzie. zaczynałam od dużej i po pewnym czasie przeniosłam się do takiej do 5 osób, ale tak naprawdę chodziło 3. zajęcia w takiej grupie są troche droższe ale w rezultacie na jedno wychodzi po jednen poziom zamiast w 3 miesiące (w większej grupie) przerabiany jest w niewiele ponad miesiąc.
Temat przeniesiony do archwium.