Witam wszystkich! Co sądzicie na temat tej książki: Irena Dobrzycka, Bronisław Kopczyński "Język angielski dla początkujących z płytami CD"?
Oto opinia, którą znalazłam na www.bookcity.pl: "Przygotowując się do wyjazdu uczyłam się z pierwszego wydania. W księgarni zaproponowano mi wydanie poszerzone o CD. Książka jest rewelacyjna!! W parze z gramatyką idzie słownictwo o czym zapomina się bardzo często. Sama ustalałam tempo nauki, a gramatyka jest wyjaśniona w sposób bardo zrozumiały i jest podparta olbrzymią ilością przykładów, co pozwala na dokładniejsze zrozumienie. Dialogi i opisy przedstawiają środowisko tych samych osób, przez co każda lekca jest ściśle powiązana z poprzednią. Wyjeżdżając miałam przerobione 19 lekcji, byłam bardzo dumna z siebie, kiedy na podstawie mojej wiedzy byłam w stanie załatwić sprawy nawet w urzędzie! Obecnie chodzę do college'u na j.angielski dla średniozaawansowanych (od lutego t.r.) i dalej korzystam z tej książki. Traktuję ją jako dodatek, który okazuje się niezbędny. Dostałam propozycje odkupienia jej od tutejszych polaków, ale ona dla mnie nie ma ceny.
kasia - szkocja"
Czy zgadzacie się z tą opinią?