Brytyjski i Amerykanski Angielski

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc!!!
Zapraszem wszystkich do dzialu \"nauka slowek\" gdzie zamieszcze duzo ruznic pomiedzy brytyjskim i amerykanskim bo widze ze wiele z was mowi lamanym brytyjskim i amerykanskim.
Pozdrawiam!!!
niektórym z nas zdarza lub \"zdaża\" sie mówić łamanym polskim
Nie mam polskiej ccionki :(
hehehe...chyba nie o to chodzi cartmanowi.
No ale \"różnic\" można było zapisac jako \"roznic\", a nie \"ruznic\", niezależnie od typu używanej klawiatury, for Christ\'s sake!!!
To nie było do Ciebie, amused:)
Wiem, wiem... a tak a propos... zabawną dyskusję przeczytałam właśnie na forum: ktoś się oburzał jak można nie wiedzieć jak zapisuje się nazwy egip. miejscowości turystycznych. I ten sam ktoś miał wyraźne problemy z polskim...
Najbardziej chyba intrygują mnie ludzie, którzy utrzymują, jakoby nie było żadnego związku między znajomością języka ojczystego i obcego. Czym większa płynnośc w posługiwaniu się językiem ojczystym i czym bogatszy zasób słownictwa w tymże języku, tym większe prawdopodobieństwo opanowania języka obcego w stopniu NAPRAWDĘ zadowalającym, przynajmniej ja tak uważam. Najgorsze są jednak osoby (jak na przykład założyciel niniejszego tematu), które natrząsają się z innych, popełniając przy tym masę błędów...
Czy to jakas aluzja?.....
zal mi ciebie, nie wiesz co to takiego dyslekcia?????????!!
Odezwal sie jakis Bogaty panius ktory mysli ze wszystko wie.
ja tez nie wiem co to \'dyslekcia\' :( znam tylko \'dysleksja\' :)))
wygodnie z tą dysleksją, prawda? Fajna wymówka jak się nie chce uczyć ortografii.
Temat przeniesiony do archwium.

»

English only