Pronunciation and listening

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! Ma ktos z odwiedzjacych ang.pl dokladne tytuly ksiazek, badz innych pomocy naukowych, ktore moglabym wykorzystac do polepszenia mojej wymowy lub listeningu?
Z gory dzieki.
>do polepszenia
>mojej wymowy lub listeningu?

a na jakim poziomie jesteś, jeśli wolno spytać?:)
intermediate gwoli scislosci :)
Do ćwiczenia wymowy: Ship or Sheep (autorka Ann Baker)
dzieki. a co z sluchaniem? moze cos z kasetami macie do zaproponowania?
Książke ship or sheep mozna kupic samą lub z zestawem 3 kaset
tyle tylko, że bez kaset nie warto.
jeśli chesz popracować na słuchaniem zaopatrz się w program English in Action, informacje znajdziesz na stronie
http://www.langmaster.pl
widziałem płyty langmastera zalegające na regałach w empikach... i dziwi mnie to bo mam całą serię i często do nich wracam
SERIA ENGLISH IN ACTION – Angielski w Akcji!
Język angielski dla średnio zaawansowanych i zaawansowanych. Seria przygotowana została na podstawie wywiadów i przemówień znanych osobistości polityki, biznesu, literatury, filmu, muzyki pop oraz członków Brytyjskiej Rodziny Królewskiej. Kursy wzbogacono wieloma atrakcyjnymi tematycznie, obszernymi sekwencjami wideo oraz setkami różnorodnych ćwiczeń. Wszystkie teksty przedstawione w English in Action przetłumaczone zostały na język polski. Dodatkowo, każdy z programów zawiera szczegółowy słownik ang.-pol. Seria przygotowana we współpracy ze stacją telewizyjną SKY NEWS - gwarancja najwyższej jakości materiałów.

3 godziny nagrań wideo na płytach CD-ROM

500 interaktywnych ćwiczeń

1 700 angielskich słów z polskim tłumaczeniem

Analiza głosu i rozpoznawanie mowy

Nauka „on-line” w sieci Internet
wlasnie: 'how now brown cow?' + kasety.
Temat przeniesiony do archwium.