O_L_I_M_P_I_A_D_A

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich. Podczas przegladania tego forum widziałem w wielu postach, że wielu z Was ma olimpiady z lat ubiegłych. NIe bede ukrywał, że jeśli chce sie zająć jakieś miejsce(albo chociaż nie skończyć przygody z olimpiadą na etapie szkolnym) to trzeba popracować więc jakbyście mogli wysłać mi je na: [email] Wszystkim dzięki z góry.
bardzo serdecznie dołączam się do prośby Radka : [email] i z góry dziękuję i pozdrawiam
ja też bym chciała: [email]
No jeśli by można to ja również dołączam sie do tej prośby mój e-mail to [email]
no to jak już tu jestem to też przyłączam się do prośby: [email] . Ale naprawdę to chciałbym się dowiedzieć jak się ma poziom Olimpiady do egzaminów Cambridge. Można porównać etap I - FCE; II-CAE; III-CPE ?? czy to troche zbyt wysoko?? Tak planuje w tym roku po raz pierwszy wziąć udział i chcę zasięgnąć trochę języka :)
Ma się nijak, tzn. nie da się tego jednoznacznie porównać, bo specyfika OJA i egzaminów Cambridge jest zupełnie różna - inne są cele, zasady itd.
Egzaminy Cambridge mają sprawdzić, czy dana osoba zna język na danym poziomie (co poswiadcza określony % punktów), natomiast OJA jest to konkurs, który ma rozpoziomować uczestników (czyli stwierdzić, kto jest lepszy, kto słabszy, a kto najlepszy).

Można więc powiedzieć, że olimpiada składa się z zadań mających rozróżnić kandydatów, czyli wymaga językowej szczegółowości i precyzji, a taką osiąga się na poziomie CAE/CPE ...
ja rowniez sie dolacze do prosby - [email]
bardzo prosze o przesłanie mi testów olimpiady

[email]
Hej moge tez prosic o test
[email]
czy tez mogłabym prosić
[email]
cześć, też byłabym zainteresowana tą olimpiadą, mógłbys mi przesłać pytanka? Będę wdzięczna, pozdrawiam i życzę powodzenia:) mój mail to: [email]
też byłabym wdzięczna, gdyby ktoś podrzucił mi coś takiego na maila. pozdrawiam serdecznie. [email]
Witam ponownie. Do wszystkich użytkowników forum, którzy się tu wpisal: dopiero teraz zauwazyłem, że ten post jest całkowicie bezużyteczny. Ponieważ ludzie nie odpowiadają na nasze prośby, wiec po co się wpisywać? Chociaż ja za bardzo nie rozumiem ludzi, którzy mimo że mają na komputerze te testy nie chcą ich przesłać innym osobom aby mogły również się przygotować. Może boją się konkurencji z ich strony? Osobiście mając testy wysłałbym je do zainteresowanych osób. Na dowód szczerości: podczas poszukiwań w internecie natrafiłem na testy z 2002/2003 roku(strona world of english zakładka olimpiada), więc jeśli chce ktoś skorzystać niech wchodzi na tą stronkę i sciąga do woli :)
jesli chodzi o sfere czysto gramatyczna, pomijajac wszystkie speakingi, wiedze o kulturze i tym podobne, to olimpiade mozna smialo porownac trudnoscia z CPE... i mowie to z perspektywy uczestnika 2klasista, ubiegloroczny uczestnik ustnej czesci drugiego etapu, wiec przez to z pewnym wynikiem przebrnalem i jakims ulomkiem nie jestem...
[wpis usunięty]
dołączam się z prośbą i baaardzo proszę o wysłanie tego na adres : [email] Z góry wielkie dzięki
ja rowniez prosilabym o przeslanie na mail [email] testow i odpowiedzi z olimpiad - szczegolnie z lat 2003 i 2004. moge sie odwdzieczyc arkuszami z lat pozniejszych wraz z odpowiedziami.

z gory dziekuje.
1998, 2001, 2002, 2003, 2005 tutaj :

http://rapidshare.com/files/63946638/olimpiada.zip.html

jeśli masz testy z innych lat, to podziel się :P

bednar87 at o2.pl
Od kogo bierzecie testy z olimpiad?Będę wdzięczna za namiary:)
Temat przeniesiony do archwium.