Olimpiada - etap drugi

Temat przeniesiony do archwium.
hej! moze znajdzie sie na tym forum ktos kto wie cokolwiek o drugim etapie olimpiady jezyka angielskiego przygotowywanej przez pana H.Krzyzanowskiego: np.ile czasu trwa test pisemny a ile ustny itd.
a moze ktos sie wybiera we srode na ten drugi etap?
Pisemny, z tego co pamiętam, trwa trzy godziny; ustny tylko jakieś piętnaście minut.
wielkie dzieki! na czym polegal ustny? chodzi o jakies historyczne zagadnienia?literackie? ogolne?
Hm, a w szkole nie dostałaś żadnej rozpiski? ...Bo ustny to m.in. pięć lektur do przeczytania (do wyboru z listy); a poza tym historia, kultura, geografia, etc. krajów angielskojęzycznych....

Ja w sumie dowiedziałam się o tym wszystkim w zeszłym roku mniej więcej na trzy tygodnie przed drugim etapem (wcześniej nauczycielka, skądinąd kochana, nie chciała uchylić rąbka tajemnicy, bo chyba nie wierzyła, że ktokolwiek przejdzie.... ^_^), więc byłam kompletnie nieprzygotowana.... a szkoda.... :(

Acha, jeszcze
Hm, a w szkole nie dostałaś żadnej rozpiski? ...Bo ustny to m.in. pięć lektur do przeczytania (do wyboru z listy); a poza tym historia, kultura, geografia, etc. krajów angielskojęzycznych....

Ja w sumie dowiedziałam się o tym wszystkim w zeszłym roku mniej więcej na trzy tygodnie przed drugim etapem (wcześniej nauczycielka, skądinąd kochana, nie chciała uchylić rąbka tajemnicy, bo chyba nie wierzyła, że ktokolwiek przejdzie.... ^_^), więc byłam kompletnie nieprzygotowana.... a szkoda.... :(

Acha, jeszcze jedno: nie wszyscy w drugim etapie są dopuszczeni do ustnego, to zależy od tego, jak wypadnie cześć pisemna.

Pozdrawiam i powodzenia! ^____^
ARGH!!!!!!! Sorry za tego niedorobionego posta, reszta pod spodem. ^_^;;;
dzieki dzieki dzieki za cenne informacje! za \'powodzenia\' nie dziekuje zeby nie zapeszyc . ale nie spodziewam sie dobrych wynikow nawet na pisemnym (a co dopiero ustny). jade tylko na \'rozwiedke\' - moze za rok pojdzie lepiej. papatki
Temat przeniesiony do archwium.