zDolny Ślązak

Temat przeniesiony do archwium.
Czy jest tu ktoś kto brał udział w konkursie zDolny Ślązak z angielskiego?? Moze macie testy z etapu powiatowego i wojewódzkiego??blagam jak ktos ma jakies z poprzednich lat to niech mi wysle proszeeeee!! [gg]
w zeszlym roku zostalem laureatem tegoz konkursu (5 miejsce), w tym przeszedlem do etapu okregowe olimpiady - testow tych NIE MA dostepnych w wersji .pdf czy .doc, czy tez ogolnie na komputerze - pytalem sie o nie swego czasu WSF, ktora organizuje konkurs i odpowiedziano mi, ze testy mozna sobie u nich wydrukowac (15 gr/strone) - jest to jedyna droga do testow (przynajmniej z zeszlego rkou, sprzed 2 lat to juz w ogole nie mam pomyslu...)
Ja napewno zaopatrze sie w owe testy z WSF, ale czy móglbys mi powiedziec, na jakim poziomie byl test finalowy na slazaku w twoim odczuciu? FCE czy ponad?
aha, i mozna wiedziec, ile pkt. zdobyles na etapie szkolnym olimpiady, dostajac sie do etapu okregowego?
Teoretycznie jest na poziomie FCE, chociaz ja np z czesci wlasnie gramatycznej mialem 103/115 pkt... Co prawda mam tez zdane CAE, ale mysle, ze poziom ten jest nawet troche ponizej FCE - ale naprawde ciezko mi powiedziec, bo nei zdawalem tego egzaminu - od razu poszedlem na CAE.
38... nie jest to jakis fantstynczy wynik, ale prog wynosi 35 pkt, wiec nic strasznego ;]
hejka! skąd jesteście?? bo ja jestem z legnicy i nie ma jeszcze wyniku z powiatu legnickiego (jak zawsze spóźnieni...:) ale patrząc po punktacji to mysle ze się dostanę. mam 109 pkt. konkursy nie sa na poziomie FCE, sa troche łatwiejsze a nawet troche duzo łatwiejsze. zdawałem FCE w grudniu 2004 i moge stwierdzic ze niema porownania po miedzy np. tekstem z czytania ze zrozumieniem na FCE i tekstem z konkursu. i do tego jeszcze słowniczek pod tekstem... musze za to popracować troche nad kulturą i historia krajów anglojęzycznych bo na tym sie wyłożyłem. jak ktos sie dostała do II etapu to niech pisze
hejka ,ja tez pisalem zdolnego . davkos jak mogles pisac fce w grudniu 2004 jak jest jeszcze listopad =)
sorry grudzien'03 miał być...
a na jaka ocene zdales?
Ja się dostałem do 2 etapu. Co do niego mam mieszane uczucia, chwilami było banalnie proste, a chwilami nie wiedziałem co napisać. Poczekajmy na wyniki :)
Jak myslisz, jaki bedzie próg do finalu?
tja a ja mam zonka :( ... sory ale musze sie wypłakać (jak wam to przeszkadza to wywalcie ten post w trzy pupy). Dostałem tylko 1 pkt chociarz jak sprawdzałem to minimum połowa. zresztą cały nasz powiat (polkowice) tak ma oprócz osób których nie było i jednego miszcza (0 pkt). przypuszczam że to gościówy źle zakodowały :( Życie jest brutalne.
Hey, ktoś się dostał do finału?
Ja jestem na 28 miejscu i już się nie mogę doczekać 10 marca.. i na finał do Wrocka! :-) zobaczę się tam z kimś z forum?! :D
Hej, Ja też się dostałem (na ostanim punkcie ...) :)

Jaki temat przygotujesz w części mówionej? Masz GG , może pogadamy. Odpisz
Hey, mój numer gg to 851692
Często jestem niewidoczny, więc po prostu napisz i się od razu przedstaw (że się dostałeś do finału ;p) bo inaczej mogę zablokować ;) ajajajaj :D

no to do zgadania się i zobaczenia we wrocku ;)
CZY KTOS Z WAS BRAL KIEDYS UDZIAL W POWIATOYM KONKURSIE POLONISTYCZNYM "ZDONY SLAZAK" ???? JESLI TAK, TO MAM PROSBE, CZY KTOS MOGLBY MI NAPISAC NA GADO GADU O CZY BYL TEST I JAKI BYL JEGO POZIOM... ALBO W MIARE MOZLIWOSCI PRZESLAC TEST?? BEDE BARDZO WDZIECZNA, W ZAMIAN MOGE ZAOFEROWAC INNE TESY Z ROZNYCH PRZEDMIOTOW. CZEKAM NA ODPOWIEDZ!!!!rnrn[gg] rne-mail: [email]
Temat przeniesiony do archwium.

»

Kultura