Sprawdzenie - krótkie odpowiedzi na pytania.

Temat przeniesiony do archwium.
About the last time you were ill...

1) How did you feel?
2) How long were you ill?
3) What helped you feel better?

Ad1.
Recently I was sick two weeks ago. I felt terrible, vomited and had an excruciating headache, do not even have the strength to get out of bed.

Ad 2.
I was sick 4days - fortunately that so shortly!

Ad 3.
I sat all day at home, I took stomach drops, pain killers and drank mint, but most helped me sleep.

Po polsku miało wyjść :

Ostatnio byłam chora dwa tygodnie temu. Czułam się okropnie, wymiotowałam i miałam rozdzierający ból głowy, nawet nie miałam siły aby wstać z łóżka.

Byłam chora 4dni - całe szczęście, że tak krotko!

Siedziałam całe dnie w domu, brałam krople żołądkowe, tabletki przeciwbólowe i piłam mięte, jednak najbardziej pomagał mi sen.

I czy sądzicie, że może powinnam coś dopisać. Nie wiem wydaję mi się bardzo krótkie, ale no juz nie mam pojęcia co by tu dodać. Może jakas podpowiedź ? :))
Ad1.
I felt terrible, 'vomited' (ortog) and had an excruciating headache, 'do' DID not even have the strength to get out of bed.

Ad 2.
I was sick FOR 4days - 'fortunately that so shortly' IT WAS FORTUNATE THAT IT WAS SO SHORT!

Ad 3.
I sat all day at home, I took stomach drops, pain killers and drank mint TEA, but mostLY 'helped me sleep' IT WAS SLEEP THAT HELPED ME.
Ja bym zgubil "recently" w pierwszym zdaniu, eventualnie wstawil bym w miejsce "two weeks ago" po zmianie czasu.
edytowany przez fui_eu: 08 lis 2011
recently faktycznie trzeba usunac i wstawic w to miejsce 'the last time'
Autorowi chodziło o 'ostatnio', alerecently znaczy ostatnio=niedawno, a nie 'ostatnim razem'

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie